11.6.12

Ihana rätkäle

Tajusin juuri vasta että olen täällä kyllä kertoillut menneestä bravuuristani, makeaa näkkileipää muistuttavasta rätkäleestä, mutta enpä ole ohjetta jakanut. Hmph. Sisko halusi viikonloppuna tehdä raparperipenkkinsä äärestä makumatkan lapsuusmuistoihin, ja pyysi ohjeen. Iski sitten laiskuus, ja pitkän viestin näpyttelyn sijasta näppäsinkin kuvan jonka panin menemään kohden heidän kyökkiä.

Tässä se nyt tulee teillekin. Kuvassa tosiaan originaali resepti Kultapossukerho -lehdestä noin vuodelta 1978. Tämän helpommaksi ei raparperipiirakan teko enää varmasti voi mennä! Kokeile vaikka! Oiva kesäherkku myös mökeille, joilta löytyy vispiläksi vain puuhaarukka, eli ei vaadi suureellista vatkaamista eikä vispaamista. Voideltuun vuokaan voi heittää pohjalle korppujauhot, tai tehdä satsi saman tien kaksinkertaisena ja levittää leivinpaperoidulle pellille. Tekee kyllä kauppansa, don't worry!


Ohjeen alareunaan olen noin tokaluokkalaisen vakavuudella kirjannut reseptiä jatkojalostaessani että "Laita hillon päälle taikinakokkareita". Minkä pirun hillon??? Olen satavarma että olen leiponut tätä vain ja ainoastaan raparperipaloista, niitä kun meillä on perinteisesti riittänyt. Sen sijaan kautta aikojen olen rapskun päälle ripotellut vielä vähän fariinisokeria: näyttää kivalta paistuessaan, tuo ihanan tuoksun ja pyöristää kirpeyttä.

Nam, nam, nam!


2 kommenttia:

 1. Anonyymi11/6/12

  Kiitos, ihana päivitys. Ja tämä siskokin voi suositella, kokeilkaa tätä herkkua :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olkaa hyvä ja nih, uskokaa siskon suositusta! se nimittäin todistaa leivonnaisen helppouden, sisko kun ei yleensä leipomuspuuhissa juuri vanhene ;)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)