18.12.12

Piparigrissinit

Tein taas satsin alkukuusta mainostamaani piparitaikinaa. On se niin hyvää! Aitouden tunnetta lisäsi se että maustehyllystä oli päässyt jauhettu neilikka loppumaan, joten kaivelin esiin rähjääntyneen pussin kokonaisia ja huhmareen. No, mun kärsivällisyydelläni niistä ei jauhettu tasaisen hienoa maustepölyä, vaan rikottiin vain suurin osa rakenteesta. Nämä sattumat sitten maistuvat kyllä suussa!
 
Piparimuotteja meiltä löytyy tätä nykyä lähes joka mallia niin perinteisistä lähes käsittämättömiin. Miksi ihmeessä olemme halunneet hankkia jalkapohjan tai avaruusraketin malliset muotit??? Siitä taisi sitten poikia tämäkin vaihtelunhalu: päätin tehdä suoria kaitaleita tavallisella veitsellä. Lopputuloksena syntyi hyvin neilikkaisia piparigrissinejä.

Piparikepit koristelin joko mantelirouheella ennen paistoa tai paiston jälkeen blancot tangot sokerikuorrutteella sekä jouluisilla hörsöillä. Kunhan ovat kuivahtaneet, nostelen ne washi-teipillä koristeltuihin lasipurkkeihin, ja taas on muutama makea joululahjus valmiina lähtöön muiden suihin.
 
 

Herkullista joulunalusviikkoa!
 
 

4 kommenttia:

 1. Hauskoja, tulee mieleen Italia tuosta mallista :)

  VastaaPoista
 2. Niin mullekin, ja sillä niistä kait tulikin grissinejä :) Jospa joskus pääsisi jouluksikin Italiaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai vähän ennen joulua. Sinne pohjoiseen :) on kuulemma hienoja joulumarkkinoita

   Poista
  2. ooh, se vasta oiskin superia!

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)