20.5.13

Kukkakyssäreitä blogistille

Sain hauskan yllätyksen, kesäisen kysymyspatteriston. Osaan taisi tulla vastauksia jo eilisessäkin päivityksessä, mutta tässä uutta ja uudelleen vastailtua suloisessa sovussa:

1. Mitä kasvimaallasi kasvaa?

Parvekkeella kasvaa pensastomaatteja, timjamia, salviaa, hernettä (paaaaaljon), basilikaa, persiljaa, rosmariinia (heikosti), ruohosipulia, salaatteja ja uusimpana viljelyksenä eksoottisen näköisiä meduusachilejä on toivon mukaan nousemassa eilen kylvetyistä siemenistä. Lisäksi siellä kasvaa hortensia, orvokkeja, isorikkoja, helmililjoja, apinankukkaa ja keijunkukkaa, Gloriosa Rothschildiana.

 
2. Kaunein puu?

 Kukkiva kirsikkapuu on kait kaunein, mutta rakkain lienee vihdalle tuoksuva keväinen koivu. Ystävän sukunimi on Jalava, ja hänkin on kyllä oikein kaunis :)

3. Mitä kukkaa/kasvia aiot ehdottomasti tänä keväänä kokeilla?

Aivan ehdottomasti köynnöstävää Keijunkukkaa. Viime keväänä yritin sitä juuren pätkästä kasvattaa huonolla menestyksellä, tänä keväänä uusi yritys eilen multiin päässein siemenin. Eilen pääsi vesilasiin itämään myös lahjaksi saadut lotuksen siemenet, eli yritystä on kovasti ilmassa... myös ihanalla ystävällä, joka näitä eksoottisia siemeniä ja juurakoita mulle reissuiltaan tuliaiseksi tuo <3
 
 
4. Puutarhasi lempiväri

Vihreä... ainakin sitä on toistaiseksi eniten. Ehkä se myös tuottaa sen suurimman ilon, kun keväällä jännityksellä seuraa taimien nousua ja lehtien puhkeamista. 

5. Kasvaako pihallasi marjoja, jos kasvaa, mitä?

Siirsin entiseltä omalta pihalta kuusi mustaherukkapuskaa anopin pihalle kukoistamaan. Marjat maistuvat hyviltä, mutta lähinnä niitä pensaita kasvatetaan lehtien vuoksi Louhisaaren juoman maku huulilla. Ostin just myös rotevan amppelimansikan, jonka istutan samaiselle anopin mökkipihalle kannon nokkaan muksujen mansikkapuuksi, juurella kun kasvaa jo valmiiksi ahomansikkaa.
 
6. Minkä puutarhatyön jättäisit mieluusti tekemättä?

 Etanajahdin kait... toistaiseksi olen siltä onneksi välttynytkin.

7. Suosikkiyrttisi

Petroselinum crispum...;)

8. Puutarhasi kolme kauneinta kukkaa

Hortensia, daalia, apinankukka 

9. Mitä taimia olet esikasvattanut?

Pensastomaatteja, tomaatteja, basilikaa, persiljaa ja ketoneilikkaa.

10. Hyöty- vai koristepuutarha?

Koristeellinen hyötypuutarha!

Entäs teillä?

 
 
 

4 kommenttia:

 1. Anonyymi23/5/13

  :) piti oikein googlata tämä Petroselinum crispum. On se hyvää. Mä luulen, et jos olisi puutarha niin se olis myös koristeellinen puutarha. Kirsikkapuu oli yhden kesän ihme partisilla. Se kukki ihanasti, mutta siihen iski sitten jokin kirva :( eikä se selvinnyt talvesta. No onpahan ainakin kokeiltu. CKone

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petroselinum crispum taisi olla kolmas tieteellinen nimi, joka tähän kaaliin upposi. Edelle menivät humala, humulus lupulus, ja muratti, hedera helix, jotka kuulostavat lähinnä lorulta tai sadulta mun päässä :). Just aamulla napsin Petroselinumin suuhun kun kävin sen viereen hortensialle toivottamassa huomenet...

   Poista
  2. Anonyymi27/5/13

   Opetellaanko noita nimiä latinaksi siksi, että voi sit kansainvälisissä tapaamisissa keskustella samasta kasvista yhteisellä kielellä? Multa jäi sanan hyöty tuolta puutarhan edestä pois :) CKone

   Poista
  3. :) tuskin siitä vielä ihan keskustelua syntyy jos vain latelee nimiä peräkkäin... mm. kasvitilauksia ulkomailta on helpompi tehdä ja alanb julkaisuja lukea yhteisillä nimillä.

   luin sun ajatukset muru tuon hyödyn osalta :)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)