26.8.13

Liian herkullisia

Ystävä toi Amsterdamin tuliaiksiksi keväällä pussin meduusachilien siemeniä. Siemenet itivät ja lähtivät rotevaan kasvuun. Annoin jonkun taimen kanssapuutarhureidenkin iloksi. 

Tuli loma mökkeilyineen ja reissuineen. Puolet ruukuista sain evakuoitua mökkipihalle, mutta chilit istutin isompiin ja jätin märiksi uitettuina parvekkeelle lasien taakse paahtumaan. Paahdetta otti ja kesti päivästä toiseen, ja hetkeä aiemmin märiksi plutatut taimet pääsivät kuivumaan, kunnes sitten puutarhurin kotona käväistessä saivat taas urakalla vettä niskaansa.

Kuka nyt sellaisesta tykkäisi? En minä ainakaan! Chilieni mielipidettä en tiedä, mutta sen tiedän että kirvoista tämä oli huippuhauskaa!!! Ottivat mokomat ja ryhtyivät taloksi. Useamman kerran pesin chilini ötököistä puhtaiksi ja sumuttelin mäntysuopaliuosvedellä, mutta aina ne pirulaiset jäivät voitolle.

Tämä kuva on jäähyväisistämme. Poseerauksen päälle chilit kirottuine kirvoineen päätyivät bioroskikseen. Onneksi siemeniä on vielä, joten ensi keväänä uusi yritys ja sitten ruukut mukaan reissuihin!


 Lupaavan komeita olivat, vai mitä?

2 kommenttia:

  1. Mun täytyy vielä hetki malttaa omien chilieni punastumista ja sitten laitan niistä kuvaa tulemaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Mun noi kuvassa keltaiset alkavat olla jo melko ruskeita, koska jätin ne partsille paahteeseen. Paahdettu raaka chili, olisikohan maistamisen arvoista..?

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)