18.9.13

Cucurbita maxima


Haetaan pellolta yksi talvikurpitsa. Lohkotaan se paloiksi ja koverretaan hedelmäliha pois. Viskotaan siemenet veteen ja pestään ne puhtaiksi. Heitetään hedelmäliha kattilaan veden kanssa kiehumaan. Kuumennetaan pannulla seesamiöljyä ja paistetaan mallosta puhdistetut siemenet rapsakoiksi herkkupaloiksi. Soseutetaan kypsät kurpitsapalat ja lisätään joukkoon kurkumaa, neilikkaa ja kermaa. Kokemuksesta tiedän vispikermankin käyvän hyvin jos kaapista ei satu mitään vähärasvaisempaa löytymään... Ripsuteellan lautaselle vielä vähän juustoraastetta siementen alle, syödään, nautitaan ja tiskataan. Oli kuulemma parasta koskaan tekemääni sosesoppaa. Ja niitä on kuitenkin tullut matkan varrella jo tehtyä ja paljon.

5 kommenttia:

 1. onpas -keltainen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva vähän huijaa, oli aikas oranssi tämä yksilö :)

   Poista
 2. Pallero oli Herttoniemen kartanon tiluksilta. Käykää ostamassa omat kaunokaisenne Stadin puutarhurin tilamyynneistä tiistaisin ja torstaisin klo 12-18!

  VastaaPoista
 3. Mulla olis yks pallero omalla pihalla ja olen arponut syödäänkö se vai odottaako se Halloween koristeeksi pääsyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin hain eilen pellolta kassillisen erilaisia kurpitsoja, joista osa on parvekkeella koristeena ja taitaa sellaisiksi jäädäkin, osa parvekkeella odottamassa että päätän syödäänkö heti vai myöhemmin ;)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)