28.12.13

Eggs benedict

Muksut pyytävät säännöllisen epäsäännöllisesti erikoisherkkuaamiaiseksi näitä. Aina lupaan niitä pyytäjälle tehdä, ja teko ajoittuu sitten lähimpään juhla-aamuun, tai sellaisen lähiajoista puuttuessa rauhalliseen aamuun, josta näillä herkuilla tehdään juhla-aamu. Pitkällä lomalla tällaisia aamuja riittää ;)

Olen kehittänyt leipiä tehdessä oikotien onneen. Sen sijaan että paistaisin munat kiehuvassa vedessä ja etikkatilkassa uppomuniksi, joita kalastelisin reikäkauhalla jota en edes omista, teen piparimuotilla kolot leipiin ja rikon raa'an munan koloon suoraan pellille. Leivät olen aluksi sivellyt Dijonin sinapilla. Munan päälle viipale tai pari hyvää savukinkkua ja tuhti loraus hollandaisekastiketta. Ihan sitä kaupan pussiversiota noin aamutuimaan kokkaillessa.

Paistan herkkuja kymmenisen minuuttia uunin yläosassa ja tarjoan melonien / salaatin tai nyt curry-soija -liemessä kieriteltyjen kurkkuliuskien kanssa. Aina yhtä hyviä ja takuuvarmoja herkkuja!


Taas tuli vesi kielelle.


2 kommenttia:

 1. Anonyymi29/12/13

  Onpa hyvännäköisiä! En olekaan ikinä tuollaisia tehnyt. Tuo curry-kurkku-soija kuulostaa erityisjännältä yhdistelmältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun testaamaan siis! Voin vakuutella kummankin plaadun maistuvan ;)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)