16.12.13

Joululeivonnaisia

Esikoisen luokka kartuttaa leirikoulukassaa monin tavoin, yhtenä niistä keksien + piparkakkujen + namien + näkkärien myynti. Jokaisella oppilaalla on kiintiönsä myytävänä. Joka joulun alla olen usuttanut muksut pakkaseen ja vesisateeseen myymään partion joulukalentereita siinä määrin että kellarista löytyy eniten myyneen palkinnoiksi saamia retkialustoja ja muuta erähenkistä välineistöä usealta vuodelta. 

Tänä vuonna yllätin lapsukaisen toteamalla että ostan ne kaikki, teini keskittykööt kaupustelun sijaan kouluun ja harrastuksiinsa muuten. Lapsi oli selvästi huojentunut kantaessaan kotiin kymmenen muoviloodaa suuhun pantavaa.

Pirtsakoilla tontuilla, pulleilla isoäideillä ja kiikkustuoliin tuupatulla isoisällä koristellut loodat toivat heti mieleen edellisen leirikoulukeräyksen. Silloin yksi äiti oli vahvasti sitä mieltä että luokka olisi ostanut rekallisen vessapaperia ja jakanut paprupaaleja sukulaisille joululahjoiksi, koska "joulunahan sitä kuluu eniten, kun ollaan kotona ja syödään paljon!". Joo-o, mutta silti!!! Muoviloodien viehätys oli siis silmissäni samaa luokkaa kuin sen tilaamatta jääneen harmaan kakkapaperin.

Laatikoiden sisältö sentään onneksi oli oikein maukasta! Niinpä tyydyin vähän tuunaamaan herkkuja kakkupapereilla, peltirasioilla, vanhoilla Rex-purkeilla, etikettitarroilla, silkkinauhoilla ja sokerikuorrutteillakin. 


 Mummit ja kummit varautukoot: täältä näitä pesee...


2 kommenttia:

  1. ihania ja ilahduttavat saajaa ja antajaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tavoite, ja ainakin jo puoliksi toteutunut lopputuloskin :)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)