25.12.13

Taas tuli valmiiksi ajoissa!

Isä rakensi ammatikseen taloja, ja niinpä lapsuudessa tuli enemmän kuin tiedoksi seikka, että kaikki omakotitalorakentajat haluavat jouluksi omaan kotiin. Kaikki seinät, hormit, uunit ja takat piti muurata valmiiksi jouluksi. Välillä niitä sitten tammikuussa korjailtiinkin, kun innokkaat isännät olivat pyhinä posottaneet liian suuria tulia tuoreissa pesissä vastoin ohjeita...

Itsekin olen työelämässä huomannut että maailma pitää saada jouluksi valmiiksi. Vuosi toisensa perään. Oikeastihan katko on vasta vuodenvaihde, mutta koska kaikki haluavat lomailla välipäivät, niin hommat hoidetaan pitkääkin päivää puskien kasaan joulun alla.

Ja taas sain kaikki hommat hoidettua tämänkin joulun alla! Myös nämä vanhoista villa- ja pellavahousuistani sekä siipan flanellipaidasta ompelemani patalaput. Näiden piti valmistua jo aikoja sitten, mutta innostus reunakaitaleiden käsinompeluun oli lopahtanut kun piti se kaikki muu maailmassa saada valmiiksi. Nyt sitä muuta oli niin ihanan paljon vähemmän, että nurjalle ompelu ei ollutkaan pelkästään pakollinen nurjakurja juttu.Pyllypuolelta löytyy taas tuttuun ja hyväksi havaittuun tapaan takataskuja, joihin pujottaa sormet suojaan kuumia peltejä ja patoja nostellessa. Farkkujen takataskut kuuluivat aikoinaan kummipojan äiteelle. Patalappujen sisään ompelin kummipojan duffelitakkiin hankkimaani villakangasta. Takkiin, joka jäi kakskyt vuotta sitten ompelematta. Koko takki jäi ylipäänsä aloittamatta, vaikka nahkaiset nappilenksutkin olivat jo hankittuna. Nämä aloitetut patalaput sentään sain päätökseen, ja vielä jouluksi valmiiksi.  

Viis siitä etten siksi jouluksi joksi piti saamani...


6 kommenttia:

 1. Nice! Suloista joulua sinne koko teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks, kiitos ja kuin myös teille! Jouluinen vesisade on onneksi tauonnut ja happihyppelimme juuri pitkään Hietsussa pitkin poikin sukuhautoja elävien sukulaisten ajeltua joulunvietosta koteihinsa :)

   Poista
 2. Hah-haa, olipa hauska postaus! Tuo on tuttua, että hankkii kaikki tarvikkeet vaikkapa takkia varten, että olisi sitten helppoa aloittaa, mutta tosiasiassa on ihan yhtä helppo jättää aloittamatta. Kätevänä emäntänä olet keksinyt laittaa taskun patiksen nurjalle puolelle. Se on varmasti hyvä ja käytännöllinen juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan vapauttava kommentti tuo "tosiasiassa on ihan yhtä helppo jättää aloittamatta"! Se pitää pitää mielessä ja säännöllisesti nautiskellen muistutella itseään tästä tosiasiasta sen sijaan että potisi asiasta morkkista :)

   Poista
 3. Ihania patalappuja, ihan mahtava toi tasku juttu tuolla pyllypuolella!! Sydämmet kruunaa kaiken!!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)