27.11.14

Taas tyynyjä!


Olen saanut tilkkuterapiassa jo pari vuotta huutia ainaisista (eipäs!!!) tyynyompeluksistani, ja nauruisia ihmettelyjä siitä mihin aion kaikki tyynyni asetella. No, nämä kaksi ompelin sitten melkein salaa, eli suurimmaksi osaksi kotona, ja vastaus kyselijän kysymykseen on se että nämä päätyvät mökille, unelmien Villa Mörskälle. Lasikuistille näitä tyynyjä varten jo rakennetulle sohvapenkille! Seuraavaksi saankin ehkä vastailla kysymykseen hankinko mökin sen vuoksi että kaikki tyynyt johonkin mahtuisivat... No comments!!

Tyynyihin käytin vuonna 1 ja 2 tekemäni kukkataulut. Vihertävän kukan ja sinertävät taustakankaat olen itse värjännyt kankaanvärjäyksessä käytettyjen värien jämillä, eli panemalla vielä toiset kankaat muovipusseihin väriliuokseen varsinaisten värjättävien värjäännyttyä kirkkaiksi vihreäksi ja siniseksi. Kukat taittelin ja ompelin, keskustaksi tälläsin vielä kukkanapin. Tårta på tårta... 


Kukat pingotettiin valmistuttuaan ensin huteriin ja huojuviin rimaviritelmiin, ja sitten tauluina mökin seinälle. Mökki on nyt myyty, huterien ja huojuvien timpraaja häipynyt omille teilleen ja taulutkin aikansa eläneet. Niinpä päädyin viiltelemään kankaat irti kehyksistä odottelemaan uutta tulemistaan. Kehykset lensivät kaaressa roskiin. Terapeuttista, suosittelen ;)

Äidin ja muorin kapiolakanoiden reunapitseille käyttöä jälleen kerran mietiskellessä ryhdyin sommittelemaan niitä kukkablokkien ympärille, ja niinhän siinä sitten kävi että hupsheijaa vaan taas alkoi tyynyä pukata.


Käytössä vuosien varrella jo hieman ohentuneet ompeluskankaani päätin ommella kiinni tukeviin valmiisiin tyynyliinoihin, joita askartelukäyttöön oli tullut aikoinaan hankittua. Varsinaista kaapintyhjennystä siis tämä työ! Ompelin tilkkuilut käsin paksulla vaaleansinisellä muliinilangalla tyynyliinaan ja siinä se; taas tuli valmista!

Kunhan nyt päästään muutamasta joulukuisesta projektista ja itse joulusta, niin voikin alkaa jo odottaa mökkikautta. Sitä ennen pitää tosin odottaa ja saada sen verran lämpimiä kevätpäiviä, että mökille pääsee maalauspuuhiin ennen ihanaa ihanampia sisutuspuuhia. Tyynyjen asettelua, ah...

 

 

10 kommenttia:

 1. kauniita! voisit mennä joulumarkkinoille pitämään käsityö kojua...menisi kaupaksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Mun vauhti on sen verran hidas, että tilipussia ei kauhiasti taitais kertyä, vaikka hauskaa se varmasti olisi. Toisaalta tulen usein käsityömyyjäisissä hurjan surulliseksi, kun touhukas käsityöläinen myy tuotoksiaan, eikä vilinä aina osukaan hänen kojulleen, vaan tungos on naapuripöydällä. Aina mietin miltä se mahtaa tuntua. Ei takuulla hyvältä :(. Käsitöihin kuitenkin panee itseään mukaan aimo annoksen, ainakin minä :)

   Poista
 2. Erinomaista kierrätystä! :)
  Rentoa viikonloppua ja tsemppiä vaihtuviin haasteisiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan? Kiitos, kuin myös ja kiitos, tulee tarpeeseen tsemppi :)

   Poista
 3. Aivan ihanat tyynyt! Niin opaljon pieniä yksityiskohtia ja kauniit pitsitkin pääsee taas ihmisten ilmoille. Varmasti juuri parhaat Mörskän kuistille. Pikkuisen mökkerön sisustaminen on niin ihanaa, eikä vaadi mahtavia sijoituksia. Joskus pienuudesta on hyötyä : ) ja myös siivotessa. Sunnuntaina käyn kokeilemassa, kävisikö minun käsityöpöydän ääressä kauppa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista kehuista :). Pienuudessa on etunsa! Mihin pystytät pöytäsi? Ruuhkia sen kulmille!!

   Poista
 4. Kiitos, Niin toivon minäkin. Siltamäen Nuorisoseuran myyjäisiin olen menossa.

  VastaaPoista
 5. Näppärää! Kukkien uusi elämä on tyynyissä taatusti tukevampaa kuin huojuvissa kehyksissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minäkin asian tuumailin ;)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)