28.2.15

Lämmintä, vaan ei liian kuumaaEikö ookin syötävän suloiset? Oon vastaavia huopapallopannunalusia ihaillut kaupoissa aiemminkin, ja lahjaksikin hankkinut vähän eri muodossa, mutta enpä vaan ollut raaskinut halusta huolimatta itselleni hankkia.

En ennen hiihtelyä lomalla Tallinnaan. Siellä käydessä on ihan pakko poiketa aina vanhankaupungin Afrikka-kaupassa, joka tosin oli muuttanut nimensä sitten viime visiitin kansainvälisempään suuntaan. Sijainti onneksi oli entinen, siinä heti muurin kupeessa laivarannan vieressä. Sieltä nämä bongasin.

Hintaa näillä värikkäillä käsitöillä oli yhdeksän euroa zipale. Ei huimannut se päätä eikä kauheasti vielä keventänyt kukkaroakaan, mutta sitä suuremman ilon aikaansaavat aina käytössä kuumien patojen alla ollessaan tai ihan vain näin esillä keittiön pöydällä töröttäessään. Aamujen halpa värihoito uniselle kaffenkeittelijälle.

Kuvaa ottaessa en muuten tajunnut pöydässä olevaa tummempaa puukohtaa lainkaan. Kuvaa katsellessa numeroidenpyörittelijä mussa harmittelee asiaa, oishan parista pannunalustasta ja yhdestä keittiön apupöydästä saanut niin näppärästi kivan %-merkin. Joutunen ottamaan uuden, kuvausjärjestellyn kuvan samasta aiheesta... Or not.

Kalevalan päivästä huolimatta meidän huushollissa ei tänään paistella rahkapullia näille alustoille jäähtymään, vaan nautiskellaan eri tahoilla muiden ihan muita herkkupaistoksia. Se taas sitten meneekin jo ihan ruumiinkulttuurista, joten sopii loistavasti tähän suomalaisen kulttuurin juhlapäivään!

Herkkua, kultturellia tai parhaassa tapauksessa sekäettäpäivää!

 

7 kommenttia:

 1. Ihanat väri-ilot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ookin, varsinaiset väriterapia-annokset :)

   Poista
 2. On ne nätit! Minä hiplasin samantyylisiä meidän KodinYkkösen loppuunmyynnissä, mutta kun ei tarttunut mukaan niin ei. Ja nyt harmittaa, kun olivat vain 5 ekeä per alusta. Omaa tyhmyyttä, kun päästin tilaisuuden käsistäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne! Sieltä Ykkösestä mäkin oon vastaavia ostellut ihan eri hinnoilla. Sun pitänee lähteä etelänreissuun ;)

   Poista
 3. No niin on nätit ja pirteät pannunaluset. On siellä naapurissa niin paljon kaunista ja edukasta kotiintuomista.

  VastaaPoista
 4. Universaal universum Tallinn on se entinen Afrikka-kauppa nykynimeltään tiliotteen mukaan, eli ei pelkästään kansainvälisempään suuntaan vaan tosiaan kovin universaaliksi on nimi muuttunut ;)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)