24.9.15

Repovedellä reipastelemassa

Sain Pyykkipojalta ihanan synttärilahjan: ruumiinkulttuurikalenterin. Joka kuukausi joku spessu urheilusuoritus. Hän oli saanut multa jouluna kulttuurikalenterin jonka ohjelmista olemme yhdessä jo kuukausia nauttineet lahjan erinomaisuutta ylistäen, joten samalla idealla uusin teemoin nytkin liikenteessä ollaan.


Ensimmäinen lahja eli syyskuun ohjelmanumero oli Ketunlenkki Kouvolan läheisyydessä sijaitsevassa Repoveden kansallispuistossa. Pyykkipoika on rutinoitunut Repoveden kävijä, joten ensikertalaisen oli helppo heittäytyä matkanjärjestäjän imuun nauttimaan retkestä.


Reissuun lähdimme heti aamiaisen jälkeen. Reppuun oli pakattu herkkuja eväitä ja valikoima juomia puukon, kompasssin, stidien ja kartan lisäksi. Matkan varrelta autoon pakattiin vielä kaveri takapenkkiläiselle, ja kahdella autolla kaikenkaikkiaan kahdeksan hengen voimin suuntasimme kohden jylhää metsikköä.


Päätimme kiertää noin viiden kilometrin Ketunlenkin niin että alussa pääsimme vetämään itseämme veden yli käsikäyttöisellä lossilla, ja loppuun säästää pienimpien vaeltajien motivoinnin nimissä isomman grillipaikan ja huiman riippusillan kallioiden välissä tumman veden päällä. Loistava strategia, kertaakaan ei kuulunut kauanksvielää eikä emmäjaksaenäätä muksujen kirmatessa kaukana edellä!

Päätä mulla kyllä huimasi sillalla, jonka piltit olivat reippaasti juosta rymistelleet läpi ja minä kuljin tukevasti kaiteista pidellen harkittu askel kerrallaan. Vastarannalla odottelijoille selittelin matkan kestäneen koska ihailin verkkoon kiinnitettyjä runsaita rakkauslukkoja. Niitä katsellessa kyllä mietin sitäkin että ilmiötä ei tasan tarkkaan ole osattu huomioida sillan kantavuuslaskelmissa...


Matkan varrella taivas oli ollut harmaa, ja luvattu sadekin oli antanut enteitä itsestään, mutta kansallispuistoa lähestyessämme aurinko repesi paistamaan taivaan täydeltä uskomattoman lämpimästi. Ei olisi voinut parempaa retkisäätä olla! Upean ilmankin innostamana mutkittelimme reitiltä muutamille poikkeamille ihailemaan kalliojyrkänteiltä aukeavia näkymiä ja pitämään kaffepaussia.

Jyrkät nousut tulivat palkituiksi huimilla maisemilla ja laskeutumiset kävivät helposti tukevia rappusia pitkin. Kaiken kaikkiaan alue on hienosti hoidettu ja tehty; opasteet selkeitä, reitit hyvin kuljettavia, luonto kauniisti kohdeltua ja siistinä pidettyä.


Ei voi kuin suositella tätä retkikohdetta joko näin kevyenä vaelteluversiona tai sitten rankempana reittinä pidempään vaeltaen jalan tai vesistöjä meloen. Ne ovat mulla tavoitetilat seuraaville visiiteille tuonne!


Kunpa pääsis sinne takaisin jo nyt ja heti!
Aivan huippis lahja <3

 

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa iavan ihanalta retkeltä! Ystäväni asuu osan viikosta Kuusankoskella ja hän on tuota kansalispuistoa hehkuttanut. Riippusilta jäisi ehkä ylittämättä, ellei olisi ihan pakko. Menisin ryömimällä ja silmät kiinni. Ihana lahja Pyykkipojalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, kyllä sun nyt pitää hankkiutua kylään ystävälle kansallispuiston kylkeen ja lähdette kimpassa patikoimaan! Riippusillastakin selviää, se kun ei onneksi ole kovin pitkä. Itse annoin muiden kipittää ja pomppia silta ryskyen edellä, vain Pyykkipoika piti perää ja häntä vannotin heiluttelemasta siltaa pätkän vertaa muistuttamalla korkeanpaikankammostani nimenomaan siltoihin liittyen. Kyllä, ihana lahja :)

   Poista
 2. Lahja vailla vertaa! Paljon on hienoja paikkoja kotimaassakin, vaatii vaan, että joku ottaa hihasta ja vie! Pisteet lahjan antajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain! Niin totta, välillä sitä ihmettelee kaipuuta kauas vaikka lähelläkin on vaikka mitä upeuksia vielä aivan vieraana itselle. Pisteet hälle :)

   Poista
 3. Aikas mukavissa paikoissa olet kulkenut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin olen ja mieli tekee kovasti takaisin vähän eri kulmille tuota ihanuutta :)

   Poista
 4. Upea idea, mahtava lahja!

  VastaaPoista
 5. Hyvä lahja! Todellakin!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)