3.12.15

Värjäyksiä

Mainitsinkin adventtina että värjäsimme taas, jo toistamiseen Tilkkuterapiassa kankaita. Viisi metriä pestyä vitivalkoista puuvillalakanaa pilkkoutui 50*100 senttimetrin kokoisiksi tilkuiksi ja päätyi kasteluämpärin kautta Minigrip-pusseihin joihin oli kirjattu halutun värin nimi, tehty ne mieleiset väriyhdistelmät ja lisätty suolaliuos.

Kankaat saivat pari päivää imeä vadissa pusseissaan väriä pintaansa. Silloin tällöin pusseja vähän puristelin ja  kääntelin, sitten huuhdoin kylmällä kankaat ja pesin päälle kuumalla. Kuivuneita kaunokaisia pyykkinarulta keräillessä vihdoin pääsi ihailemaan ja ihmettelemään lopputuloksia.


Nyt on sitten violetitkin kankaat päässeet mukaan kangasvalikoimaani, vihdoin ja viimein. Selvästi jotain ajatuskatkoksia oli käynyt väriyhdistelmiä tehdessä, sillä kovasti luulin värjänneeni myös vihreäksi jotain, vaan ehei. Kumman samanlaisia keltaisia löytyy kaksin kappalein, joten lienee yhdestä pussista unohtunut keltaisen kaveriksi lurauttaa tippa sinistä..?

Pusseihin nakkasin vielä toiset palat puuvillaa imemään loppupigmentit itseensä. Huuhtelun jälkeen kiikutin koneeseen kauniita pastellisävyjä, mutta 95-asteisen pesun ja kuivauksen jälkeen värivalikoima oli mennyt melkoisen pliisuksi.


Noh, paikkansa nämäkin varmasti vielä löytävät. Jostain ja joskus. Jotkut ovat jo löytäneetkin roolinsa vuorikankaina niin pienissä pussukoissa kuin neidin ensimmäisessä tilkkutyössä, kirjastokassissa <3

Värikästä päivää!
 
 


8 kommenttia:

 1. Kauniita värejä ja pliisut voi värjätä uudelleen, jos pitää yllätyksistä. Nuo yläpinkan värit on upeita ja hyvin sopii keskenään. Meillä on nyt molemmilla violettia haastetta. Tai ainakin minulle haaste, kun ei ole ollut siellä ykkösvärien listan kärjessä koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja totta tosiaan tuo uudelleenvärjäys!! Opettelua violettiin maailmaan meillä :)

   Poista
 2. Kauniita värjättyjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana näitä on hypistellä ja inspiroitua!

   Poista
 3. Tuo on niin kivaa hommaa, kun koskaan ei tiedä mikä on lopputulos! Onnistuneita värjäyksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä niin, jännitystä hommassa mukana! Kiitos, tuli taas ihan erilainen värisuora kuin viimeksi :)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)