11.2.16

Vapaalla vaan laskien

Tilkkuterapiassa kertailimme taas vapaatikkauksen saloja. Mikä kumma siinä onkin että homma tuppaa jäämään kerta toisensa jälkeen, aina uudelleen sitä kehittää pakokauhua lähentelevän kynnyksen homman aloittamiseen ja toistuvasti myös riemastuu päästessään taas homman imuun?

Olin harvinaisen ohjelmoimattomana viikonloppuna ommellut useammankin pinnan valmiiksi tilkkuloodasta löytyneitä jämäpaloja yhdistellen, leikannut vanut ja vuorikankaat valmiiksi, jopa sävyyn sopivat langatkin pakannut tilkkukassiin mukaan. Olin siis tehnyt läksyt huolella ja valmistautunut kertauskurssiin kunnolla.

Ihana opemme sai taas innostettua useammankin meistä vapaatikkailemaan uutterasti töitään, ja kuvioituja pintoja alkoi syntyä ihan liukuhihnalta. Hän myös esitteli meille houkuttelevan hurmaavat ja inspiroivat Lori Kennedyn sivut, joilta välittömästi bongasin kukkivan ja palloilevan mallin jota ryhdyin rustaamaan tilkkupintaan. Kuvio erottuu kirjavaa päällistä selvemmin valkoisessa vuoressa, jonka aionkin jättää lopulliseen työhön näkyviin.


Paljon, paljon on vielä käsialassa paranneltavaa, mutta tehdessähän sekin homma etenee, eiköstäs vaan? Kuvia ympyrätikkaamistani (lue möhkäletikatuista...) pinnoista en aio tässä edes julkaista. Näissä kuvissa tikkaus on vielä keskeneräinen, mutta todellisuudessa työ odottaa jo tikkaus valmiina päätöstä mikä siitä tulee isona. Iso pussukka, pieni laukku vai jotain aivan muuta? Jää nähtäväksi.


About ensimmäistä kertaa harsin (hakaneuloituksen sijaan) työt tikkausta varten, ja kyllä oli langat niin tiellä, niin tiellä. Koko ajan sai koneen neulaa pysäytellä ja napsia harsinlankoja poikki pois kirraamasta ja pois tikkauksen tieltä. Ei lisännyt harsintaintoani tämä kokemus, ehei.

On torstaiaamu ja siemailen aamukaffetta kaikessa rauhassa kotosalla. Ikkunan takana ei näytä lainkaan lomasäältä, mutta pääasia on että pään sisällä tuntuu lomalta. Laukkuja ja pusseja on lattia puolillaan, ja tuota pikaa suuntaan tuleviksikin päiviksi vapaalla vain laskemaan, jee-jee! Niin Singerillä kuin suksilla ;)

 

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää sekä palloilut että kukkanauha! Kuulin tuosta monipuoilisesta lasketteluretkestä! Vähänkö on ihanaa. Erittäin hyviä liukumisia niin lumilla kuin puuvilloillakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niinpä ja kiitos! Ekat työt surruteltu valmiiksi :)

   Poista
 2. Tikkaaminen voi olla koukuttavaa! Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, loma oli aivan täydellinen!!

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)