21.3.16

Arkkitehtien kesähuvilat

 
 
Viime viikolla luin Hesarista mielenkiintoisen artikkelin Jari Jetsosen valokuvanäyttelystä liittyen arkkitehtien kesähuviloihin. Päätin oitis käydä katsomassa näyttelyn jossain vaiheessa. Juttuhan on niin että elän sellaista todellisuutta, jossa näyttelyt ovat melkoisen pitkäaikaisia, joten en oikein tainnut sisäistää tuota näyttelyn 2,5 viikon aikajännettä...
 
No, eilen palailin kevätauringosta nautiskellen jumpasta saunanpunaisin poskin, tuulihousuissa ja pipo korvilla. Olin jo astunut kotiin vievälle suojatielle, kun selvästikin jonkun itseäni korkeamman tahon saattelemana pyörähdinkin ympäri ja saapastelin suoraan suojatieltä gallerian avoimesta ovesta sisään.
 
Hieman ihmettelin sisällä vallitsevaa juhlavaa tunnelmaa, mutta päiväät nyökättyäni kahistelin reppu selässä ihastelemaan näyttelyn valokuvat. Mietin kuinka paljon innostavampaa ja kaltaiselleni suuria ihmismassoja karttelevalle onkaan inspiroitua hauskoista mökki-ideoista ja -tunnelmista pienessä galleriassa seesteistä musiikkia ja kanssakävijöiden keskustelunpätkiä kuunnellen kuin Messukeskuksen tungoksessa kovaäänisten kuulutusten saattelemana näytösständeille ryysiessä.
 
Vasta kotiin päästyäni ja hikiset jumppakamat repusta purettuani tajusin että olin tutustunut näyttelyyn sen viimeisenä aukiolopäivänä. Hallelujah! Kyllä olisi risonut tällä viikolla tempoa turhaan gallerian ovea! Kokemus oli kieltämättä yksi viikonlopun helmistä, ja suorastaan harmittaa etten pääse siihen tutustumista teille enää suosittelemaan.
 
Tulevaa mökkikautta odotan taas entistä suuremmalla innolla, ja talven aikana muhineet suunnitelmat suorastaan halajavat päästä toteutukseen mitä pikimmiten. Mutta sellaistahan se taitaa olla kaikkien mökkihöperöiden elo, eikös vaan?
 
 

4 kommenttia:

 1. Mitä??? Siis luin Hesarista tuon jutun siitä, miten tavistaloja suunnitelleet arkkitehdit käyttivät luovuuttaan kesämökkien piirtelyissä. En edes tajunnut, että olisi ollut joku näyttelykin. Ihmettelinkin, että eipä jutussa ollut paljoa mitään. No onneksi mökki on pieni, ei sinne suuria suunnitelmia mahdu. Ja voi olla, etten mahtuisi minäkään, jos pää olisi täynnä suuria suunnitelmia. Siis isännän mielestä. No sinä onnekas sentään ehdit sinne. Ehkä kesällä esiittelet uutuudet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valikoiva lukija ;). Ehkä hauskin kuva oli bensa-asemia suunnitelleen pariskunnan mökistä ulkoapäin. Kieltämättä tuli bensis mieleen....

   Mä luulen että sun mökistä löytyy jo nyt ideoita ja oivalluksia enemmän kuin arkkareiden hillityistä ja pelkistetyistä majoista ja huviloista. Eli ymmärrän isäntääkin ;)

   Juu, kesällä ilman muuta tsekkaamaan mahdolliset muutokset! Toivottavasti saan suunnitelmat toteutukseen, kaikki ne kun ei oo mun käsissä.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen näyttely! Kaikki mikä liittyy kesämökkiin on mielenkiintoista. Jalat on jo lähtökuopissa, että mökkikausi alkaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin, niinpä niin! Kunpa nyt vielä saataisiin viime vuotta kesäisempi kesä, ois huippua!

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)