11.3.16

Mielenilmaus

Traktorimarssipäivä. Onnekseni istuin aamun Kampissa, josta traktorittomana liikennöin jalan assan kautta Senaatintorille, ja siitä vielä kulman taa työpöydän ääreen. Onnekseni liikenne oli niin tukossa traktoreista, ettei tarvinnut harkitakaan ratikkaan hyppäämistä, vaan kevätauringosta ja upeasta paraatista nauttien sain kävellä traktorien rinnalla niiden määränpäähän torille.


Mieluiten olisin itsekin sinne körötellyt ja jäänyt ajamaan kotimaisen ruoantuotannon säilymisen asiaa. Että voikin ihminen kaivata traktorin rattiin pääsyä!!! Asia joka aavistuksen hämmentää itseänikin, onhan tuo taito niin uusi ja harvinaista herkkua oleva ilo.

Maan tasolta ottamistani kuvista ei näy se kuinka tori ja sen vierustat ovat täpösen täynnä toisiinsa kiinni ajettuja traktoreita. Somessa on saanut seurata iltapimeitä ja aamuöisiä startteja satojenkin kilometrien päästä. Tämä jos mikä on vaikuttavaa ja koskettavaa!

Kyyneleet nousivat silmäkulmaan Mannerheimintien aamuisessa ruuhkassa, kun katselin teinitytön ohiajoa. Kopissa istui hänen vieressä nuorimies neuvomassa ilmeisen jännittävää vaihteiden käyttöä liikennevaloissa, liekö neuvoja isoveli tai sulho. Takana körötteli vanhaherra, vaari kukaties, omalla aivan identtisellä menopelillään. Kummatkin vastapestyt ja puunatut. Arvatenkin olivat matkaan startanneet samasta traktorihallista useamman sukupolven yhteiseltä kotitilalta. Liikutti ja morkkistutti. Jälleen kerran lupasin itselleni suosia suomalaista ruokaa.

Muutenkin kuin eilen hankituista siemenistä itse kasvatettua.
 
 

6 kommenttia:

 1. Tämän olisin halunnut nähdä. Kotimainen ruoka korostuu täällä maailman laidalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä niin tyytyväinen että olin liikenteessä ja näin kokoontumisen, oli tää niin eksoottinen tapahtuma kotikulmilla! Ruoka on hurjan tärkeä asia, vaikka usein sen ottaa itsestäänselvyytenä.

   Poista
 2. Katsoin telkkarista tuota mielenilmaisua. Liputetaan vaan täälläkin suomalaisen ruuan puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes! Mua harmitti kuniltamyöhällä tajusin etten ollut katsonut ainoitakaan uutisia, mutta onneksi näin ja koin livenä asian :)

   Poista
 3. Telkasta näin, mutta paikan päällä olisi ollut parempi olla. Mitä siemeniä sinä jo hankit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtikaalia ja tomaattia menin ostamaan, mutta olivat jo loppu :(. Retiisiä, papuja, hajuherneitä varastoon. Täytyy jatkaa etsintää muualta. Nyt maitotölkkien keräily käynnissä :)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)