5.6.16

Kesäjuhlan tuntua

Ystävän kanssa mietittiin että mistä mahdamme juhannuskimput sitoakaan, kun nyt luonto on jo niin kukkeana! Mitä kaikkea kukkiikaan vielä silloin kun herkät niittykukat, uhkeat lupiinit, huumaavat syreenit ja nostalgiset juhannusruusut ovat jo kukoistaneen alkukesällä? Mistä riittää riittävästi kukkivia lajeja myös tyynyn alle..?

Olen tänä vuonna ottanut koristelun varman päälle kevään ja kesän helteistä nautiskellessa, ja rakennellut kestokoristelua Villa Mörskälle kaikkia sesongin tulevia juhlallisuuksia ajatellen. Muutamia juhlia sinne on jo alustavasti kaavailtu, haisuakaan ei ole monetko lopulta toteutuvat, eikä sillä sinänsä ole niin väliäkään koska jokainen päivähän siellä on yhtä juhlaa!

Naapuri ystävällisesti porasi heinäseipäitäni kiinni uusiutuneeseen terassiin ja virittelin seipäisiin sitten vanhaa, roskakuormasta pelastettua köyttä. Neidin kanssa lippusiimotimme pylväät ja posteljooni toi mökille saakka Airamin aurinkokennovalaisimet, jotka innolla ripustelin köysiin. Nyt ei tarvitsis enää kuin olla itse paikalla iltahämärissä ihailemassa väriloistetta...

Posteljooni toi perille myös parissa kuvassa näkyvän Kodin Ykkösestä tilaamani istutuspöydän, jonka teinin kanssa kasasimme uudeksi kesäkeittiöpöydäksemme. Yhdet tiskit olen siinä nautiskellen tiskaillut, mutta hän ei ole vielä pöytää korkannut kokkailumielessä. Sitä vesi kielellä odotellessa...

Ja juu, myönnän itsekin että ensimmäinen viritelmä köysiä ja lippusiimaa oli vähintäänkin villi, vaikkakin kaukana hämähäkinverkkomaisesta taitavasta luonnonkauneudesta. Kuopuksen mielestä se taas oli liian moderni, pilasi koko mökkitunnelman! Mököttävää pikkupoikaa hetken katseltuaan äiti keri suit'sait sukkelaan köydet kerälle ja tarjoili seuraavan, perinteisemmän eli pyykkinarumaisen version lapselle. Joskos siihen hänenkin silmänsä tottuisi kesän mittaan?


Terassin nurkkaus odottaa vielä että löydän juuri sellaisen pyöreän pöydän jonka kuistilleni haluan. Tahtotila vaan on vielä aavistuksen muototutumatta. Pienet puujakkarat ovat jo odottamassa pöytää saapuvaksi. Sitten mahtuukin pöydän äärellä isommalla joukolla kinkeröimään! Sitäkin odotellessa :)


6 kommenttia:

 1. Noi liput ja lyhdyt ovat hienoja!

  VastaaPoista
 2. Siis ihan tavallinen posteljooni vai joku henkilökohtaisempi tapaus? Jos tavis, niin olen hieman kade! Teillä on helppo pistää juhlat pystyyn, kun on noin upea juhlaliputus valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tavis. Olen siirtynyt käyttämään maksullisten miesten palveluksia ;). Kunhan ilmat taas lämpenevät niin pannaan me juhlat pystyyn!?!

   Poista
 3. Jopas on hauskan näköinen nurkkaus! Tuollaiset lyhdyt tahdon, sopisi meidänkin mökille! Onko ne ihan säänkestävät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nurkkaus tosiaan nostattaa suorastaan hymyn huulille. Lyhdyt ovat säänkestävät, Airamin ja ainakin Kodin Ykkösen nettikauppa niitä myy, itse tilasin etukäteen, mutta varmasti niitä löytyy nyt jo monien puotien valikoimista.

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)