7.6.16

Hyvinvoimassa metsän siimeksessä

Kävimme työporukan kanssa työhyvinvoimassa metsässä Sipoonkorvessa. Metsäretkikin on aina hauska ohjelma, mutta erityisen mieleenpainuvaksi tämän retken teki loistavat oppaamme Luonnontie-yrityksestä, joita suurella lämmöllä suosittelen kaikille metsäretkeilystä kiinnostuneille!

Yritys kertoo sivuillaan toiminnastaan näin: "Luonnontie on syntynyt pitkään kypsyneestä halusta edistää luonnon hyvinvointivaikutusten kokemista. Tätä päämäärää toteutetaan erityisesti innovatiivisten terveysmetsäpalveluiden muodossa." Minä vuorostani totean heidän kaiken lupaamansa lunastavan!

Yrittäjäporukasta löytyy mm. maantieteilijää, biologia, kasvitieteilijää ja villiyrttiterapeuttia niminään luonnollisestikin mm. Pajusta ja Leppästä... kuin satukirjasta konsanaan! Heidän kanssaan sukelsimme Sipoonkorpeen vihreiltä joenvierusniityiltä mäkeä kiinalaisittain takaperinkävelyllä aivoja virkistellen, ja lehmänkellojen kalkatusta kuulostellen.

Aurinkoisena päivänä samoilimme korvessa jokusen kilometrin. Nautimme virkistävää kuusenkerkkäjuomaa, tunnustelimme sisäistä hyvinvointiasteikkoamme, ihmettelimme muurahaisten organisaatiokulttuuria ja kokeilimme sokerin vaikutusta siihen, kiipesimme läähättäen presidentti Kekkosen salaiselle leiripaikalle kallion laelle, jossa paistattelimme päivää retkialustoilla puolen porukasta nauttiessa eväsherkkuja nuotiolla, tuohitorven aikanaan kutsuessa loputkin vuorostaan murkinalle. 

Korpirämeellä nuuskuttelimme sen syviä, vahvoja tuoksuja ja kuulimme pikaluentoja luonnon eteeristen öljyjen parantavista vaikutuksista, luonnon koppaa ja kroppaa kuntotuttavan puolen tutkimustuloksista ja monesta muusta mielenkiintoisesta asiasta sopivina annospaloina. Samoilun päätteeksi meidät istutettiin retkijakkaroille puron juurelle kuuntelemaan luonnon ihanaa kesäkonserttia veden pulinoineen ja lintujen lauluineen.


Takana taas siis kovin monta hyvää hetkeä tutkiskella aatoksiaan ja oloaan, ja kun tuli aika poistua metsästä, myös myöntää se että olo oli muutamassa tunnissa jo kohentunut huomattavasti, ja metsään tekee mieli palata pian!

Tällaiset työpäivät ovat aivan parhautta!!

4 kommenttia:

 1. Jo pelkkä tämän lukeminen virkisti! Vain metsän tuoksu jäi puuttumaan. Varmasti ihan paras työpäivä aikoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa jos virkistysvaikutus toimi näinkin! Kyllä, oli huippu työpäivä :)

   Poista
 2. Lisää näitä työpäiviä! Ihanaa, vihreää ja virkistävää :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)