8.6.16

Salaisia asioita

Kesämaja-alueeni Kivinokka on virkistysalue, joka tulee majalaisten pitää luonnonmukaisena. Tämän vuoksi mm. istutukset maaperään on kielletty, ja aika tarkkaan pyrin tätä sääntöä noudattamaan. Siitäkin huolimatta että naapurustossa kovin monilla ovat linnut käyneet kakkimassa jalosyreenien siemeniä aivan suoriin riveihin...
 
Kasvimaita ei tonteille saa perustaa, ja sehän aavistuksen tätä puutarhuria kaihertaa. Ei kuitenkaan niin paljoa että vuokraisin mökin vierestä kasvimaapläntin, jota kuopsuttaa ja kastella läpi kesän... Olen ratkaissut asian kasaamalla parin puolilahon koivurungon taakse kalliota esiin kaivaessani maa-aineksen ja haravointijätteen eli siis syyslehdet.
 
Näihin pengerryksiin olen tuikannut mustaherukat, raparperin ja puutarha- sekä ahomansikoiden risteytykset, lähes villit viljelykseni siis. Haravointijäte maastouttaa kohopenkin saniaisten sekaan ja etualalla annan koiranputken kukoistaa luonnon kauneudesta itsekin nauttien. Kuvasta ei heti huomaisi viljelyksiäni jollen olisi näitä salaisia asioita paljastanut, eihän?!
 

Toinen tähän saakka melko varjeltu salaisuuteni on puutarhatonttu. Tai ainakin sen korvike. Henkilökohtaisesti kun olen ihminen jota on huvittanut mm. Saksanmaalta kantautuneet uutiset puutarhatonttujen kimppahirttäjäisistä, sillä en oikein sympatiseeraa heitä. En tiedä onko vikaa tontuissa vai vain mussa, mutta näin se nyt vaan on.

Korvike tontulle on kuitenkin lennähtänyt plantaasilleni pöllön muodossa. Ystävä toi tullessaan pienen pöllön, joka auringossa kerää valokennonsa täyteen ja iltayöstä hohkaa valoaan. Pöllö pääsi nyt vahtiin kannonnokkaan penkkini päähän. Toivottavasti pitää pirun etanat kaukana herkkujeni lehdistä!!

 
 Mitäs salaisuuksia teiltä löytyisi paljasteluun?4 kommenttia:

 1. Just otin kuvan mun superterveellisestä kasvisannoksestani, ja kuvan ottamisen jälkeen iskin lautaselle grillatun makkaran, tosin raakamakkaran, sehän on paljon parempi vaihtoehto kuin jauhohyllystä löytyvät makkarat, eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioioi, makkara kuin makkara sellaisella lautasellisella! Pahapaha makkarasalaisuus ;). Kiitos että jaoit salaisuutesi.

   Poista
 2. Yritin joskus saada tammia kasvamaan laittamalla terhoja maahan kaupungin puistoon. Salaisuudeksi jäi, kun eivät itäneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, siitä puuhasta tulikin sitten aika tylsä salaisuus... Uusi yritys vielä?

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)