5.12.16

Joulukuun valoja


Niin pipo silmillä ja korvilla on taas tullut tarvottua männä marraskuu, että pimeys ja koleus tuntuu lähes loputtomalta. Mielikuvani loppuvuoden valosta on kieltämättä lähinnä vain ja ainoastaan kynttilänvalo. Sekin useimmiten kotona. Onneksi sentään kauniiden kukkasten ja pikkuhiljaa herkkujenkin höystämänä. Mutta aika pimeää siis noin kaiken kaikkiaan...
 

 
Nämä veikeät tuliaiskynttilät on ystäväperhe valanut mandariininkuoriin! Mikä hauska idea! TOSIN pääsimme niiden myötä myös palaneen mandariinin "makuun" tai ainakin hajuun, kun toisen sydänlanka otti tuntumaa kuorenreunan kanssa. Eli hauskoja ovat, mutta myös erittäin vartioitavia!
 
Kynttilänvalosta pääsen joulukuussa nauttimaan myös erilaisina kynttilämerinä mm. joulukonserttien myötä. Alla olevissa kuvissa lapsukainen starttailee joulun 2016 konserttisarjaa muiden cantoresminoreslaisten kanssa Johanneksenkirkossa.
 


Viimeinen kappale valaistui ainoastaan kynttilöin niin katossa kuin poikain käsissä. Viime vuonna vielä sula steariini saattoi valua takana olevan kynttilästä edessä laulavan päälakea pitkin kohden kaulusta, ja niinpä tänä vuonna pojilla on käsissään vähemmän aidot kynttilät. Äiteet ovat tästä muutoksesta tyytyväisiä, pojjaat kumma kyllä eivät!! Voi kuitenkin sitä joulutunnelman määrää ja yhteislaulunkin autuutta, aah...
 
Pyhä yllätti viikonlopun viettäjän uskomattomalla paisteella, joka valaisi kuusenvalojen ohella koko kotia. Niin harvinaisen herkullinen valonmäärä, että kuvahan siitä piti napsaista. Yleensä sitä kun lähtee kotoa pilkkopimeällä ja palaa pilkkopimeällä. Koti sai taas aivan uutta hohtoa keskipäivän auringon avulla.
 

Tuo huima paiste ja rapsakka -10 Celsiusastetta houkuttivat sauvomaan merenrantahuvilalle tiluksia tarkastamaan. Että voikin kuurainen kasvimaa näyttää kauniilta! Ja kyllä tuli 10 kilometrin lenkki niin tarpeeseen kun angiina alkaa vihoviimein olla kukistettu. Kroppa ja koppa nauttivat!!


 
Eilen sai nauttia kahden kynttilän valosta toisen adventin kunniaksi, huomenna pääsee taas kahta polttelemaan itsenäisyyttämme juhlistaessa. Leppoisan juhlavaa pyhäpäivää ja Samuli Edelmannia lainaten:
 
Ihana valo <3
 
 

4 kommenttia:

 1. Mitä valosta, IHANA MATTO!! :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se vasta ihana onkin, mun lemppari! Värjätty vanhoja itämaisia mattoja ja ommeltu paloja tilkkumatoksi. Painaa kuin synti, mutta on sitäkin isompi ilo ;)

   Poista
 2. Hyvää itsenäisyyspäivää. Ajattelin tyytyä sähkökynttilöihin, mutta luettuani postauksesi taidan ottaa esille oikeatkin kynttilät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlavaa iltaa ja ihanaa kynttilänvaloa!

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)