2.10.17

Hyytävää energiaa

Lapset ovat jo hyväksyneet sen että pakkosyövät, tai oikeammin juovat voikukkia, poimulehtiä, vuohenputkia ja lehtikaalin oksia aamiaissmootheissaan. Viime aikoina ovat saaneet totutella taas uuteen makuun. Happamaan kuin pihlajanmarja! Ja kyseessähän on siis luonnollisesti juuri se.


Neiti poiki Mörskältä puista marjoja pussiin. Kotona yhdessä riivimme ja huuhdoimme ne, pakkasimme isoihin muovirasioihin ja nakkasimme pakastimeen makeutumaan. Pakkasen purema kun kuulemma parantaa tämän kaunottaren makua.

Ensimmäinen satsi tätä C-vitamiinipommia on jo surisutettu ja nautittu aamun herkuksi, päivän energisoijaksi ja flunssan torjujaksi. Maistui kuulemma hyvältä! Maistuvan maun salaisuus taas lienee enemmän kiinni mansikoista, banaaneista ja luumusta joita smoothieen lykkäsin omenoiden, avokadon, proteiinijauheen ja kauramaidon kaveriksi.

Hyvä että maistui, koska tätä on luvassa pitkin syksyä ja talvea vastaiskuna kaikkialla vaaniville flunssapöpöille!

4 kommenttia:

 1. Kauniita marjoja ja niitä näyttää riittävän. Terveellisiäkin kai, mutta en ole toistaiseksi maistanut. Meidän lähipihlajista ovat rastaat vieneet jo suuren osan marjoista. Ei auta, vaikka yritän taas kehottaa säästämään tilhille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintujen vuoksi mekin riivimme marjoja puista ennen pakkasia, koska sen jälkeen olisivat kyllä olleet jo aivan muiden suissa :)

   Poista
 2. Kaipaan pihlajanmarjan makua. Olen joskus syönnyt niin erinomaista hilloa (siinä varmaan oli muitakin marjoja), että vieläkin kaipaan. Aikaa on varmaan vähintään 30 vuotta. Teillä on kyllä sellaiset smoothiet, että jos olisi lyhyempi matka niin koukkaisin teidän kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, se olisi hauska koukkaus! Tervetuloa...

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)