5.10.17

Mosaiikkipöytä

Mosaiikkipöytäni valmistui jo muutama viikko sitten, mutta enpä ole ehtinyt sitä aiemmin kuvailemaan. Pöytä löysi paikkansa toistaiseksi parvekkeelta. Saa nähdä talvehtiiko myös siellä, vai siirtyykö viherkasvien myötä kukkapöydäksi sisälle syksyn tästä vielä  himpun koleutuessa.


Pohjaksi pöydälle hankin metallisen tarjotinpöydän, joka alustana sopii hyvin niin sisä- kuin ulkokäyttöön. Kierrätyskeskuksesta hain vinon pinon kasviaiheisia lautasia, joista leikkelin kaakelileikkurilla kasvikuviot työhöni.Kuviot kiinnitin pakkasen kestävällä ulkolaastilla "liimaillen" tarjottimeen. Työn kuivuttua saumasin välit vaaleanharmaalla saumausmassalla. Vanha kortti pääsi uuteen uljaaseen rooliin saumanlevittäjätyökaluna :)


Massan kuivuttua sormeen tarttumattomaksi hieroin ylimääräiset möhnät sienellä pois, ja kiikutin työn kotiparvekkeelle pariksi päiväksi kuivumaan. Kuivumisen aikana sumuttelin työtä aamuin illoin vedellä, jotta saumaus kuivui hitaasti ja halkeamatta. Lopuksi vielä puunasin froteepyyhkeellä pinnan kiiltäväksi ja asettelin tarjottimen jaloilleen kaffekupin ja kirjankin laskupaikaksi lukunurkkaukseeni. Tämän jälkeen puhkuin  hetken tyytyväisyyttä siitä että taas oli tullut kokeiltua ja tehtyä jotakin uutta. Nyt mulla siis on se jo vuosia hinkumani mosaiikkipöytä!

Ku ite tekee, niin saa sit just simmottiissen ku sattuu tekemään...


16 kommenttia:

 1. Tyylikäs se on. Kauniita lautasia olet siihen löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin ihania oli etten kaikkia raskinutkaan panna palasiksi, vaan tiskasin kaappiin :)

   Poista
 2. Kyllä nyt kelpaa lueskella ja kaffetella, kun on hieno mosaiikkipöytä laskualustana. Puutarhurin mosaiikkipöytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kelpaa, ja puutarhurin pöytä nimenomaan :)

   Poista
 3. Vau! Pöydästä tuli tosi hieno! Iso kukallinen pala on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pala taisi olla keittolautasen pohja. Se antaa hauskasti "rytmiä" tai sitten ryhtiä työhön.

   Poista
 4. Ite tekemällä onnistuu. Tai sitten toisen kerran. Tosin sinä näytit onnistuneen jo heti ensi yrittämällä.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itse tehden lopputuloksesta voi syytellä tai kiitellä vain itseään :) U2!

   Poista
 5. Anonyymi13/10/17

  Hieno, upea! Kerään aina matkoillani mosaiikinpaloja rannoilta ym. p.s käy katsomassa uusin blogini...t. Sari ex-Shanghailainen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä säkin päädyt tekemään niistä jotain lumoavaa? Vaikkapa ihanalle mökillenne Hankoon? Luin siis blogisi kerralla hotkien 😊

   Poista
 6. Olen moneen kertaan käynyt tätä postausta kurkkimassa ja pöytää ihailemassa. Olen nimittäin säästänyt särkyneiden kukkalautasten palaset, haaveissani saada joku päivä niistä jonkun mosaiikkijutun aikaiseksi. Nyt vain puuttuu se idea, mitä niistä oikeasti haluaisin. No, sinä päivänä kun sen keksin, en varmaan löydä kaikkia palasia... Ne kun ovat käyneet jo monta muuttoa läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että olet malttanut ne säilyttää! Mäkin muutamaan otteeseen olen näin tehnyt ja sitten aina viimeistään muuton kynnyksellä heittänyt pois. Hieman harmitti siis käydä ostamassa "vieraiden ihmisten" vanhoja lautasia rikottavakseni ;)

   Poista
 7. Nyt vata huomasin tämänkin ihanuuden! Olet niin ahkera käsityön ja taiteentekijä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, sun pitää tulla kevään mittaan partsille tutustumaan pöytään tarkemmin! Voidaan esim. kartoittaa kuinka hyvin skumppalasit pysyvät pystyssä tällä hieman epätasaisella pinnalla...

   Poista
 8. Siis ihan tajuttoman hyvä idis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... ja nyt vasta huomasin tämän jatkokommenttisi. Eiks vaan, jälleen kerran niin huippu idea putkahtanut mun pienestä päästäni :). Joskos tätä lähdettäis kimppaharrastelemaan MYÖS??

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)