maanantai 6. toukokuuta 2019

Taas laniteltiin

Viikonlopulle oli luvassa vettä ja räntää, mutta se ei himmentänyt odotusta lainkaan, koska olimme sopineet siihen tilkkuterapiakamujen kesken jälleen lanitusta. Lanitusta keski-ikäisten naisten tyyliin; aamuaikaisesta ompelukoneiden surinaa niin myöhään kuin suinkin jaksamme. Ja sehän ei innosta huolimatta tarkoita enää yötä myöten kukkumista... Mutta ihanan luovaa, antoisaa, hauskaa ja herkkua karkkipäivää silti.


Seitsemän innokasta ompelijaa kokoontui kattokertsillemme. Posket punoittivat pian niin ompelutahdista kuin kuplivista nesteytyksistä, aurinkokin porotti ennusteesta huolimatta lasin takaa ompelijoihin koko päivän pilvettömältä taivaalta.


Voimaannuttavien aamukaffittelujen jälkeen koneet hyrähtivät käyntiin, ja päivän aikana verstaassa loihdittiin tilkuista tähtiä, kissoja ja kyniä, pussukoita ja tyynyjä, vappupalloja ja tossuja sekä valmisteltiin mystistä pujottelutyötä. Pöydät notkuivat herkkuja, ja hiilaritankkaus oli melkoista niin töiden edistyessä kuin "pakollisilla" (=työt harmillisesti keskeyttävillä) pizza- ja kahvipausseilla, joita maustoivat kanssatilkkuilijoiden leipomat suussasulavat korvapuustit ja marjainen Brita-kakku.



Aurinkoisuudesta huolimatta kovin kolean sään vuoksi perinteiset pizzapäällystelyt ulkoterassiruokailuineen (koska pitkä ruokapöytä sisällä oli kuorrutetttu kankailla ja koneilla) oli siirretty katolta kotiini, joten pientä taukoliikuntaakin saimme siirtyessämme muutaman sata metriä paikasta toiseen. Liiikunnasta huolimatta illan pimeydessä selkä kyllä taas muistutteli ompeluergonomiasta, tai lähinnä sen puutteesta päivän mittaan.

Kotilounastelun lomassa tuli päivitettyä myös esillä olevat tilkkutyöt, kun yhdessä muistelimme kenen open aikana olikaan mikäkin työni ompeloitunut. Hauskaa, koska vuosien varsien kolmesta Tilkkuterapia-ryhmämme opesta paikalla oli kaksi. Samalla harveni koulimatta jäänyt lehtikaaliviljelykseni parvekkeella, kun tilkkuilevat palstailijat nappasivat taimipurkkeja kasseihinsa väljempiin multiin kulkeutumaan.


Aivan kaikki työt eivät kaikessa kiireessä päätyneet mun kameran linssin alle, joten tässä vain muutamat maistiaiset aherrusten saldosta, nekin osin vielä kovin keskeneräisinä vs. myöhempien illan tuntien lopputulokset.






Antoisa ja työteliäs, hauska ja ihana kokemus taas takana, innostaa kyllä järkkäämään näitä aina jatkossakin <3


8 kommenttia:

  1. Kiitos kestityksestä ja mukava kun jaksat näitä säännöllisesti järjestää! ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja teille kyllä jaksaa❣️

      Poista
  2. Voi että joku osaa. Minä en:) herkullisen näköistä tarjottavaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmoittautuminen syksyn kurssille aukesi aamulla. Tuu mukaan oppimaan ja herkuttelemaan 😊

      Poista
  3. Kuulosti iloiselta ja energiseltä lani päivältä ja oli siellä jotain saatu tehtyäkin😂 kaiken syömisen seassa, ihanaa!! Lani ovat niin hauskoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo vain, huhkittiin useammassakin lajissa😆. Tilkkulanit 💕

      Poista
  4. Ihana tuo viimeinen lause! Siinä on jo lupaus seuraavista laneista. Kiitos ihanasta päivästä ja kaikesta järkkäilystä. On aina niin kiva päästä ompelukoneelle teidän seurassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin että siihen tartutaan 😂. Eikun kalenterit siis taas synkkaan... Ole hyvä ja kivaa tosiaan kimpassa!

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)