sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Uskottava se on!

Pitihän sitä tämänkin puutarhurin keväällä testata josko oikeasti tomaattia kasvaisi tomaatista... Juu, tiedän kyllä jotta siemenestä se verso jne... Pöydänkulmalle oli jäänyt pyörimään ylikypsä tomaatti, joten leikkelin sen siivuiksi, ja voileivän sijaan nakkasin siivut istutusastiaan multakerroksen päälle, ja peittelin ohuesti mullalla. Ikkunalaudalla tarjoilin sille rakkautta, vettä ja valoa, ja niinhän sieltä sitten siemenistä pukkasi taimia. Runsaasti.

Laiskana koulijana siirsin taimet  kevään lämmetessä suoraan suureen ruukkuun parvekelasin taakse vahvistumaan. Nyt on versot täynnä keltaisia kukkia, ja koleiden kelien kait vietyä pölyttäjät toisaalle pölyttelen minä niitä vesiväripensselillä. Voi ristinkiesus mitä sitä tekeekään havainnollistaessaan lapsille miten se ruoka oikein kasvaa!!


Varret ovat asiaankuuluvasti kasvaneet melkoisiksi hujopeiksi, joita tuen ja sidon mitä mielikuvituksellisimmin tavoin ei-kasvihuone- vaan kotiparvekeoloissa. Kuvassa lehtiä eli varkaita on vielä runsaasti, mutta viimeisen sidonnan myötä ne pääsivät kompostiin, ja varret törröttävät nyt kaljuina rumiluksina kuljettaen kukille ja tuleville tomaateille veden ja ravinteet.


Tomaattiveistä tässä nyt vaan teroitellaan, kun odotellaan satoa punastuvaksi.


4 kommenttia:

  1. Enpä olisi uskonut, että tomaatista tulee taimi! No hyvä, kun kokeiliti, tulipahan tuokin todistettua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😁 eikun perässä kokeilemaan ensi keväänä!

      Poista
  2. Jos ei punaista satoa tulisikaan, olet saanut mahtavan kokeilemisen kokemuksen. Joskus olen leikannut nahistuneen tomaatin ja huomannut, että sen siemenet ovat alkaneet itää jo tomaatin sisällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samanlaisen löydön olen itsekin joskus tehnyt, ja silloin ne idut kyllä vain ja ainoastaan ällöttivät. Aamusella bongasin partsilla 7 ensimmäistä pikkutomaattia 😍

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)