torstai 4. elokuuta 2011

Kesäistä

Ainahan se on mielessä ja kovasti sitä odotetaan. Kun se vihdoin alkaa, niin saman tien aletaan toivoa, ettei se koskaan loppuisikaan. Kesä. Aika elää vapaammin ja nauttia kaikesta syvemmin.

Kolmasosa minun ja monen muun kesästä on lomaa. Juu, juu, tiedän kyllä mitä tässä kohtaa ajattelevat opettajaystävät ja koululaiset! Kaikki yllä mainittu pätee lomaankin. Alkukesä menee lomaa odotellessa ja siihen terasseilla + juhannusjuhlinnan merkeissä orientoituessa, loppukesä loman jälkeiseen arkeen viipyillen palaillessa.

Jotkut meistä laativat lomalleen huiman ”to do” –listan, toiset meistä taas tietoisesti nollaavat kalenterin totaalisesti. Itse olen kokeillut kumpaakin ja löytänyt sen parhaimman lomanviettotavan noiden kahden välimaastosta. On ollut siis loma jolloin on rakennettu 16/7, kuunneltu kesäyöt sirkkelin laulua järven rannalla ja hoiputtu töihin elpymään ja on ollut loma, jolla on pidelty neljä viikkoa sadetta terassilla ihan vain oman perheen voimin, tapeltu hyttysiä vastaan ja keskenämme. Meillä kukaan ei kaipaa noita kahta kesälomaa!

Nykyään melko ohjelmoimattomaan lomaamme kuuluu kolmisen viikkoa mökkeilyä ”tehdään mitä huvittaa ja tavataan keitä huvittaa”-periaatteella ja viikon verran reissua maailmalla matkaillen tai Savossa sporttaillen. Kotona saatetaan nukkua yksi yö jos tulee ihan pakottava tarve käväistä kaupungissa. Pakotuksetkin on tosin karsittu minimiin, kun pyykit saa pestyä mökkinurkilla (ihan uusi tapa tehdä kesävisiittejä tutuille pyykkikorin kanssa, suosittelen…) ja lomalennotkin hoituvat jo mökin läheiseltä kentältä. Vaikka lomaan ei siis paljoa ohjelmaa pukkaisikaan, niin kummasti sitä huomaa tehneensä kaikenlaista kivaa, palkitsevaa ja syksyyn taas kantavaa juttua, kuten esim.

hengailtua



herkuteltua


hoidettua puutarhaa


hortoiltua


ihmeteltyä ötököitä


maailmanmatkailtua


maakuntamatkailtua


marjastettua



nautittua pirpanoista


sporttailtua


tehtyä käsitöitä


uitua



ja loppumetreillä mööbleerattua kotikin uuteen uskoon. Vanhan pianon ja isojen lipastojen siirtely heinäkuun lopun helteissä olikin sitten muuten lämmintä puuhaa!

Loma on ohi, mutta kesä vielä onneksi jatkuu! Sen lisäksi olo on onnekas, tuntuu että takana on ihana loma, töihin oli mukava palata ja lasten koulunalkuja on kutkuttavan mukavaa odotella. Taidan olla  melko hyvin valmistautunut vastaanottamaan syksyn.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)