maanantai 9. tammikuuta 2012

Kukkiva lumi

Tuli sitten se lumi Etelä-Suomeenkin. Melko pitkään sitä kerittiin odotella, musta + sateinen joulu viettää ja vuodenvaihteessa hetkellisesti nauttia valkeasta maasta ennen kuin sateet taas jatkuivat. Nyt on pakkasta jo sen verran mittarissa, että usko maan lumisena pysymiseen on vahva. Muksut ovat innoissaan ja aikuiset ovat innoissaan; toppahousut ovat ihanaa ja odotettua ylellisyyttä, pulkkamäet kutsuvat ja lumityöt tuntuvat kivoilta, auton harjauksesta suorastaan tapeltiin meidän perheessä…


Valoisasta maisemasta ja lumen narskunnasta kenkien alla on ilo ottaa sitä iloa irti. Itsellä on kukkaset lähellä sydäntä ja ehkä silläkin sydämessä läikähti lämpimästi, kun huomasin keittiön ikkunasta mitä kuopus, 7-vuotias miehenalku, olikaan tehnyt pihalla ensi töikseen. Ei ole ikkunoissa jääkukkia, mutta onpahan pihalla komea lumikukka!


Toppikset jalkaan ja lumisia iloja Sinullekin!


3 kommenttia:

  1. ...ja yöllä sitten saikin taas herätä vesisateeseen. voi hitsinpimpula! juuri kun lähikulmien luikkaritkin oli jäädytetty :( sataa, sataa ropisee, hitsinhitsinhitsi...

    VastaaPoista
  2. Hei, täälläkin sataa nyt sitä prr...vettä, mutta ei lannistuta! Pakkasta luvattu loppuviikoksi taas. Kyllä lumi ja pakkanen oli niin odotettua, kaunista ja valoisaa, ah! Ps. Auringon ja kuun kautta tänne livahdin :)

    VastaaPoista
  3. Päivi11/1/12

    Hei Satu ja tervetuloa "livahtamaan" :)! Vuorostani ihailin blogiesi kuvia ja kyllä ne ihanasti piristivät tätä sadepäivää. Uskotaan vaan vahvasti että talvi taas jatkuu tuota pikaa!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)