5.3.12

Palmikoita tai vaikka patalappuja?

Muutaman vuoden rästilistallani on roikkunut palmikkoneuleen opettelu. Täällä blogissakin olen uhonnut sen tuota pikaa opettelevani ja julistanut jo opettajankin tulleen valituksi. Kyseinen opettaja on aivan superihana ihminen, joka kiltisti lupautuikin asian kuntoon hoitamaan. Toteutus vaan on jäänyt osaltani toistaiseksi roikkumaan…

Mutta vain toistaiseksi! Kävi nimittäin ilmi että tuttavapiiristä löytyi joku muukin joka ei ihan kaikkea / juuri mitään tekstiilipuolen oppeja hallitse valittuaan aikoinaan rohkeasti teknisen työn lukujärjestykseensä. Nyt tuo daami on saanut talon rakennettua itselleen ja sohvankin paikoilleen. On siis koittanut aika istahtaa soffaan, nauttia takkatulesta ja antaa kutimen kilkata… Kunhan ensin oppii luomaan silmukat ja hoitamaan ne oikeat ja nurjat oikeaan järjestykseen.

Tämä stoori onkin itse asiassa kutsu. Mikäli katsot että Sinäkin haluat vihkiytyä syvemmälle neulomisen tai virkkauksen saloihin, niin tervetuloa mukaan! On tavoitteenasi sitten oppia palmikkoneuleen teko, väkertää ensimmäinen pannulappusi tai jotain siltä väliltä. Kokoonnumme punavuorelaisen ruokapöydän ympärille maanantaina 19.3. klo 17. Tarjolla on tuolloin opetusta, hauskaa seuraa, kankeita väkertäjiä sekä vauhdikkaita konkareita, mestarikondiittorin luomus (taisi talonrakentaja valita aikoinaan myös köksän lukkariinsa) ja kuohujuomaa. Tuolin pöydän äärestä voit itsellesi varata ilmoittautumalla kommenttiosiossa. Minä vuorostani sitten ilmoittelen Sinulle tarkemmat saapumiskoodit.


Jos kaapistasi löytyy neulepuikot / virkkuukoukku / lankaa, niin ota ihmeessä mukaasi. Alkuun pääset kyllä jo munkin nurkista löytyvillä lainavarusteilla, joten välineiden puute ei ole syy jättää orastavaa käsityöintoa roihahtamatta!

Tervetuloa mukaan!

Ps. Kutsuja on pukkaamassa ilmoille nyt enemmänkin… mm. kaikille blogin lukijoiksi kirjautuneille huhtikuun puolivälin hujakoille ;). Käy siis pikimmiten kirjautumassa lukijaksi oikean reunan palkista ”Lukijat” -> Liity tähän sivustoon / Oletko jo jäsen? Kirjaudu sisään.


8 kommenttia:

 1. Anonyymi5/3/12

  Moi Päivi! Voi jos vain pöydän ympärille mahtuu, niin olisi tosi kiva tulla mukaan! Virkkuukoukku taitaa löytyä, mutta neulepuikot on vielä kaupassa... Skumppaa toisin tullessani!t. Anna PS. ja sitten google-tiliä perustamaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa Anna, tervetuloa! Koukullakin pääsee pitkälle ja skumpalle aina keksitään käyttöä ;)

   Poista
 2. Bravo Anna, sulla on näköjään tilikin jo perustettuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi5/3/12

   Kiitos nyt on vihdoin hoidettu :) onpa kiva, sitten tavataan!!

   Poista
 3. Hei, hauskaa että pidät käsityökutsut! Olisi hauskaa tulla mukaan, mutta täytyy vielä varmistaa aikataulu ja se, hoitaisiko mies koiria sillä välin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, kiitos että luit juttuni juuri niinkuin ajattelin, etkä niinkuin kirjoitin. Tarkoitus oli kutsua mukaan kaikki käsityöhaluiset, ei vain opetteluintoiset ;) Eli: Tervetuloa mukaan myös te kaikki kovan luokan käsityöläiset :). Toivottavasti siippa järjestyy koiranhoitajaksi ja pääset mukaan uusia ideoitasi / työtäsi meille muillekin esittelemään.

   Poista
 4. Edellisten lisäksi mukana myös Tunja, Tiia, Johanna ja me and myself. Tuoleja riittää hyvin kyllä vielä muutamille innokkaille :). Ja kellarista löytyy lisää!

  VastaaPoista
 5. ...paikalla myös Helena sekä pikkurinsessat Suvi ja Anni.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)