30.8.12

Kaksi ämmää

Yhteen sydämeen ei mahdu kahta ämmää, kihersi aikoinaan äidinkielenopettajani, peitti suunsa ja punastui jakaessaan rakkaan Eilonsa kommenttia oikeinkirjoitusoppina yläasteikäiselle, ja ah niin kovin vastaanottavaiselle luokalle. Silloin tilanne nolosti huvitti ja opettaja ehkä jopa vähän säälitti. Sittemmin olen päätynyt siihen että tuo Eilo oli viisas herrasmies ja Pirkkonsa ehdoton sydämenvaltias.

Useamman kerran olen palautellut tuon romanttisen opin mieleen. En niinkään ihmissuhteissa, vaan oikeinkirjoituksessa. Kuinka voikaan sana sydämellistä olla vaikea kirjoittaa, tai vaikka vaan mielessään tavata yhdellä m:llä??? Kauniit kiitokset Eilolle, onnittelukortit ja muut tervehdykset lähtevät meiltä liikenteeseen vain yhdellä ämmällä.

Tämä oppi palasi mieleeni myös taannoisessa neuleillassa, kun sain Käsityöperhoselta tuliaisiksi kaksi tekemäänsä söpöä sisustussydäntä. Kummasti tuntuu sydämiin aina liittyvän luku kaksi. Hyvä niin.

 
Nämä kesäisen kukalliset sydämet päätyivät illan lopuksi olohuoneen senkin yläkaappeihin ja aikansa killuivat siellä. Nyt ne ovat siirtyneet eteiseen entiseen leipomon kaappiin, nykyiseen huivi- ja hattukaappiin, toivottomaan sydämellisesti tervetulleiksi kaikki meille saapujat.
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Kivaa, että sydämet ovat löytäneet paikkansa kodissasi. Toivottavasti kaikki vieraasi tuntevat nyt tulevansa sydämellisesti tervetulleiksi. :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)