4.2.13

Man tar vad man har...


... ja loihditaan niistä sitten juhla-ateria! Simple as it is.

Isä oli luvannut lapsille hampurilaislounaan, mutta tämä mami ei ideasta lasten tavoin innostunutkaan, vaan totesi mieluummin syövänsä tällä kertaa "jätteitä". Jätteiden käsittelystäpä vaan kehkeytyi melkoinen juhlahetki:

Sain palata jumpasta hiljaiseen ja puhtaaseen kotiin. Kodin olin siivonnut jumpan alkulämmittelynä, ja perhe oli siellä Mc D:ssa. Keräsin jääkaapista kaiken viikon varrella syömättä jääneen ja latasin niitä pannulle.

Vispasin jämien päälle keskenään kaikki kaapista löytyneet kolme munaa ja kolme ruokalusikallista vettä. Hetki hauduttelua kannen alla ja herkullinen munakas (tai noh, puolikas riitti) oli nostettavissa salaatin kylkeen.

Päälle rouhaisu pippurimyllystä ja keko savuporosoossia. Lasi vielä puolilleen kylmää valkoviiniä. Viinikin oli teemassa "man tar vad man har", sillä sitä ei oltu itse hyllystä huolella valkattu, vaan saatu lahjaksi loma-asunnon vuokranantajalta. Juotiin siis mitä eteen tuotiin...

Lautanen ja lasi kyökistä ruokapöydälle ja kynttilöihin tulet. Nautin ylellisessä hiljaisuudessa ja siisteydessä niin maukkaan aterian, että väitän päihittäneeni muun perheen annin 10-0, vaikka itse kehunkin. Treeneistä illalla palannut juniori sai samanlaisen satsin toisesta puolikkaasta munakasta ja poroa, ja hyvin tuntui hällekin maittavan.

Alkuasetelma oli kieltämättä melko karmiva:


Jo muutaman päivän jääkaapissa pyörineet jämät pikkuperunoita, Lindströmin mureketta, kasvispyöryköitä ja tuota savuporozydeemiä, mutta lopputulos oli sitäkin maistuvampi ja jumpan jälkeen superpalauttavakin. Viinin osalta rentouttavakin. Kokemuksen perusteella suosittelen lämmöllä makumatkoja jääkaappien uumeniin!

6 kommenttia:

 1. Melko normaalia...

  Meillä mies avaa jääkaapin oven ja toteaa, ettei siellä ole mitään ruokaa. Avaan jääkaapin oven ja totean, että näistähän saa loihdittua vaikka mitä vielä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii-in, kummasti se tuntuu olevan katsojasta kiinni... käykö teilläKIN myös niin että samainen mies avaa jääkaapin oven ja toteaa että siellä on vanhentuneita ruokia ja vain sulkee oven? se jos mikä on raivostuttavaa ;)

   Poista
  2. Mistä arvasit?

   Tosin (pitkällisen koulutuksen ansiosta) nykyään osaa jo kirjoittaa kauppalappuun kun huomaa jonkun perusruoka-aineen olevan loppumassa ;)

   Poista
  3. ziisus, taidan palkata sut kouluttajaksi meille!!! meillä se kauppalappupohja on magneetilla kiinni viereisen pakastimen ovessa ja kynäkin ihan lähellä, joten olen mielestäni tehnyt aika paljon valmisteluja asian eteen... sen luulisi olevan helppoa ja yksinkertaista,mutta ei se siltä yleensä vaikuta :)

   Poista
  4. Muuten ottaisin koulutettavaksi, mutta mulla on työn alla tällä hetkellä tuo esikoinen. Ja siinä riittää työnsarkaa! En tahdo, että yksikään miniäehdokas tulee mulle itkemään siitä, ettei poika osaa tehdä kotitöitä...

   Poista
  5. varsinainen PTS sulla :). taidan jatkossa keskittyä ainokaisen tyttäreni naittamiseen esikoisellesi ;)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)