lauantai 23. helmikuuta 2013

Mantelileipää

Löysin jo muutama vuosi sitten tämän yksinkertaisesti maanmainion Myllyn Parhaan mantelivuokaleivän reseptin, ja ajattelin panna hyvän kiertämään. Tämän herkun ehtii aamuvirkku leipoa aamiaispöytäänkin kanssaheräilijöitä ihastuttamaan ja ilostuttamaan. Takuuvarmasti maistuu hyvälle myös iltateen kyytipoikana. Eikun menox ja nyrkit taikinaan:

5 dl grahamjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1 dl ruskeaa sokeria
4tl leivinjauhoja
1 muna
n. 3 dl rasvatonta maitoa
1,5 dl manteleita
1 tl suolaa 

Yhdistä ainekset. Levitä taikina voideltuun / paperoituun vuokaan. 
Paista 175-asteisessa uunissa ohjeen mukaan n. 40-50 minuuttia, 
meidän uunilla tunnin verran.


Anna voin sulaa leipäviipaleen päälle, syö ja nauti! Vähän kuin pulllaa söis, 
paitsi että on parempaa ja tuoksu tuvassa uskomaton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)