25.3.13

Helmililjoja

Tapasin viikonloppuna pitkästä aikaa pienimmän kummitytöistäni, saksalaistuneen päivänsäteen, joka oli lentänyt isosiskonsa kanssa talviloman viettoon Suomeen vielä kunnon hangista ja pakkasista nautiskelemaan. Yhdessä keräilimme upottavissa hangissa virpomavitsoja ja liukastelimme jäisissä mäissä. Lumisen hauskan tapaamisen jälkeen huristelin kukkakauppaan suunnitelmissa ostaa parvekelaatikot pullolleen keväisiä narsisseja.

Kauppakin oli niitä pullollaan ja mulle iski narsissiähky, en todellakaan halunnut yhtään mitään keltaista parvekkeelle. Nyt siellä sitten komeilevat ruukussa herkät syvänsiniset Helmililjat. Niin kauniit! Kaupasta ulos lähtiessä alkoi naurattaa kun tajusin miten alitajunta oli ohjannut ostoksiani; voitte vain arvailla mitkä ovat kummitytön ja siskonsa nimet..?

Mukaan päätyi myös kolme pientä sinistä ja valkoista Helmilijaa ja hauska, väreihin sopiva ruukkusettti. Istutin sipulit ruukkuihin ja vein ne eräälle Helmille kiitokseksi herkullisista blineistä.

 
Jahas, olen napsassut itsenikin kuvaan mukaan kukoistamaan kilpaa kukkien kanssa... Todistettavasti en mikään seinäruusu siis ole, kun vasten akkunaa näyn seisseen :) 
 
 

2 kommenttia:

 1. Upeita! mun suosikkeja orvokkien lisäksi keväällä..kyllä Plantagen kutsuu , kun 19.5. palaan Suomeen.))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in, on nää ihania. Musta tuntuu että olen vuosi vuodelta alkanut pitää näistä enemmän ja enemmän. Tai sitten vain tunnesyy nimen perusteella :)

   Orvokkeja mäkin mielin ja olin kuvitellut että niitä tulis narsissien jälkeen. Sinisiä tietenkin, mutta nyt on jo sineä parvekkeella.

   Tervetuloa kesälomallle, vaikka sitten Plantagenin kautta!

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)