27.3.13

Kevät tulee sittenkin

Opettelin pari viikoa sitten omenapuiden leikkuuta. Lumikengät jalassa ja oksasakset kädessä painelin pitkin omenatarhaa. Meno oli kankeaa, leikkuussa vielä harjoiteltavaa ja lähes ratkiriemukkaaksi homma repesi siinä vaiheessa kun lumikengät jalassa kyykin hangella keräilemässä sylillisiä leikattuja oksia traktorin lavalle. Jonka muuten ajoin tarhalle pitkin yleistä autotietä ja vielä takaisinkin talliin. Eka kerta ikinä traktorilla liikenteen seassa!

Ihan jokaista oksaa en sentään heitellyt lavalle, muutama pääsi autonkin takaronttiin ja sieltä kotiin maljakkoon. Nyt meillä kukkii omenapuut! Juuri sopivasti palmusunnuntain alla alkoi kukinta, ja varsinainen kukkaloisto ajoittunee pääsiäispyhiin, jipijajee!

 
Aiemmin omenapuun kukat liittyivät mun pienessä päässä ensisijaisesti ylioppilasjuhliin (silloin kun ylioppilaaksi päästiin jo keväällä, ei vasta kesällä...) ja vasta toissijaisesti omenasatoon. Nyt on päätä ruuvattu uuteen uskoon; kukkia saa ihailla jo ennen pääsiäistä, sadon laatu ja määrä kiinnostavat kovasti, ja yöpöydältä löytyy iltalukemiseksi kokonainen kirja omenapuiden yleisimmistä sairauksista. Se tosin on vielä osaltani korkkaamatta, tahdon toistaiseksi keskittyä vain kukkaloistoon!

 
Kaunista, kukkivaa ja rehevää pääsiäistä!
 


4 kommenttia:

  1. voi ihanuus!!!!!! Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. kiitos ja sinne myös! vietättekö pyhät mutaisen joen rannalla vai lähdettekö reissaamaan taas?

    VastaaPoista
  3. Kauniita! Hyvää Pääsiäistä!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)