14.3.13

Plant box

Kotona on muksujen kanssa viljelty viime aikoina pensastomaatteja, herneitä, auringonkukkia ja ohraa rairuohoksi. Itäneet kylvöt on nostettu pimeästä jo ikkunan luo vahvistumaan lämmössä ja valossa. Puhutaan kuitenkin max. 5 cm korkeista kasvustoista.

Muutama ilta sitten siippa käveli keittiöön ja ihmetteli suuriksi roihahtaneita yrttejä kysellen että "mistäs noi nyt putkahti tohon pahvilaatikkoon?" Ei auttanut kuin todeta että itse kannoit ne päivällä ennen kokkailuja kaupasta kotiin ja että tosi aidosti pahvilta näyttävä kippokin on savea. Eiks ookin sikamakee???


Näitä "pahvisia" taimilaatikoita ostin useammankin kuukauden takaiselta visiitiltä Helsingin tukkutorin kukkatukkuun. Olivat euron poistopöydässä!!! Oli ilo, onni ja autuus istuttaa hauskaan loodaan illalla miesten kokkailuista ylijääneet rosmariinit, salvia ja timjami.

Sanotaan että itse kasvatettu ruoka maistuu niin paljon paremmalta kuin muualta haettu. Mulle, tulevalle puutarhurille, riittää toistaiseksi tääkin taso itsekasvatusta oikein hyvin. Lapsen tekemä upea, yrteillä maustettu sunnuntailounas maistui jo taivaallisen hyvälle, ja istutuksen jälkeen tekemäni pikainen arki-illan man tar vad man har -munakas yrteillä upgradettuna sekin sangen maittavalle.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. kiitos! mä oon niin tohkeissani näistä! illala kannan loput kolme looraa partsilta sisään ja kylvetään kuopuksen kanssa niihin lisää hernettä, niin hyvin on versot maistuneet :). pakkanen paukkuu taas yli kympissä, joten fiksu ihminen ois tietenkin nostanut sekä laatikot että multapusiin jo aamulla sisään lämpenemään ennen kylvöä...

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)