17.3.13

Räsyliina

Kävipä kerran tilkkupiirissä niinkin, että olin sinne mennessä puhkipoikkiväsynyt ja ideoita vailla. Aloin terapiapuuhastella ajatukset nollassa hirsimökkiblokkeja kassista löytyvien kankaiden jämistä. Kunhan vaan ompelin ja ajattelin että joskus näistä jotain syntyy.


Ja niinhän siinä taas kävi että työ alkoi viedä  mukanaan. Ei ollut tuntiakaan mennyt, kun visio oli alkanut hahmottua. Jo jonkin aikaa oli houkuttanut tehdä räsyinen tilkkutyö, ja nyt muistui mieleen vielä kaapissa pyörivä vanha poppanaliina. Juuri se sellainen, joka oli lapsiperheessä pyykätty reunoilta jo kupruilevaksi ja vähän haalistuneeksikin...Silittelin siis hirsimökkien saumat suoriksi ja ompelin blokit yhteen pitkähköksi kaitaleeksi. Toistaiseksi näytti vielä pirun rumalta, mutta visio oli kirkas!Sitten surauttelin työn kiinni epäsymmetrisesti poppanan toiseen päähän, ja tikkasin ruudukon. Toinen pää jäi mustaksi ja sitä koristaa hapsuletitykset. Alkoi näyttää jo paljon paremmalta!


Saumanvarat lovesin saksilla melko laiskasti about sentin välein, kastelin työn ja heitin kuivausrumpuun pyörimään. Kastelin vielä toisenkin kerran ja pyöräytin taas rummussa kuivaksi. Kuivan lisäksi rummussa työstä sitten tuli se haluamani räsyinen.


Kyllä taas kelpaa kun on uusi liina pöydässä ja mieli hyvänä; vanhaa ja kulunutta on tuunattu uudeksi ja hohdokkaaksi, kangaspakka pienentynyt (kaikesta sitä ihmisen pitääkin ottaa suorituspaineita itselleen...) ja luovuus saanut taas kukkia niin että elinpäiviä on varmasti tullut hurjasti lisää tässäkin endorfiininosteessa. Tai tulee sillä että ajattelen niitä tulleen. Sitähän saa mitä tilaa!

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. kiitos, ja sinä aina niin kannustava :)

   Poista
 2. Hieno liina! Onko tällä työllä jo nimeä ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja ei oo! en edes muistanut pohtia koko nimiasiaa tätä tehdessäni... taisi olla totaalinollaus aivolle tämä tilkkuterapiasessio :). työ olkoon siis virallisestikin Räsyliina, ellei kommentteihin ala putoilla taas muita hohdokkaampia vaihtoehtoja.

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)