1.3.13

Tarttis tulta

Takana niin hyvä loma, että arki alkaa vasta nyt viikon päästä pikkuhiljaa tuntua! Hyvän loman merkkinä kun voinee pitää sitä että arkeen palatessa reidet olivat hapoilla ja mieli virkeänä :). Juuri sopiva annos tiivistä perhe-elämää, laskettelua, hiihtoa, herkuttelua ja saunomista. Nii-in, hiihtoa!!!

Viidessä päivässä sivakoin laduilla niin kuutamossa kuin aamun valjussa valossa kilometrejä kasaan saman verran kuin viimeksi ala-asteella. Oli syytä olla itseensä tyytyväinen! Varsinkin kun uudenkarheiden suksien pohjaan oli siippa rakkaudella silittänyt pitoa parantavat teipit. Jotain vaan oli teippauksessa mennyt pieleen, kun ekoja alamäkiäkin joutui laskemaan pieni pelko persuksessa, niin tehokkaasti nykien kun teipit jarruttivatkin menoa. No, kaikkeen tottuu ja olihan vastusta, kaloreitakin toivottavasti paloi vielä normaalia hikilenkin saldoa runsaammin. Rinneravintolan pullatkin olivat nimittäin oikein maistuvia...

Jotain jäin kuitenkin kaipaamaan. Sitä mökin takkatulen rätinää ja loimotusta. Kunpa edelleen voisi aamunsa aloittaa sytyttämällä takan unisen kuopuksen kömpiessä takan eteen lattialle syliin mutisemaan sekavia tulen katselemisen mukavuudesta. Tai kun ulkoa tullessa voisi viritellä tulen lounaspöydän viereen. Ja niitä iltoja, kun saunakuumana sai istahtaa räiskyvän valkean viereen seuraamaan kuinka muksut innolla valmistautuivat makkaran paistoon. Ja lopuksi vaan tuijotella hiillosta.


Mä tahdon mulle takan!!!


4 kommenttia:

 1. osta sellainen feikkitakka:) meillä on takka, mutta poltan siellä vain kynttilöitä...ihan turhake avotakka ja savustaa:))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sekin ollut joskus harkinnassa, mutta jäänyt toteuttamatta. Pienet näyttää leluilta ja isolle ei nyt just ole tilaa. Tyydyn toistaiseksi dvd-versioon, josta saa sen rätinän sentään. Vienoa savuntuoksua kyllä kaipailen siihen.

   Poista
 2. Takka on kyllä mukava.Kannattaa investoida siihen.

  Täälläkin lomasta jää muistoksi kipeät lihakset.Hiihdetty ollaan mekin tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainen kipu lihaksista on tavallaan ihan nautinnollistakin, muistutus tehdystä :). Kotona ei takkahormia ole, joten otetaan iloa irti pesien sytyttelyistä mökeillä aina kun mahdollista. Tuodaan sitä savuntuoksua kotiin tuliaisiksi hiuksissa ja vaatteissa, ja odotellaan taas seuraavaa mahdollisuutta nauttia tulista.

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)