4.5.13

Lavalla

En sentään minä, mutta viljelykseni! Kapea parveke aukeaa etelään, joten aurinkoa paistelee aamusta alkuiltaan, välillä tosin hetkeksi pilarin varjoon jääden. Pätkä parveketta on kovin kapea, käytävämäinen. Kovin leveitä kalustuksia sinne ei saa mahdutettua, jotta kulkuyhteys huoneista tilavammallekin parvekkeelle säilyy.

Parvekkeen kaidetta on korotettu nykyisten turvamääräysten mukaiseksi, joten varjopaikkoja löytyy lattialta yllin kyllin. Talvella keksin että tästä käytävästä tulee silti mun tän kesän kasvihuone! Ratkaisu ongelmaan löytyi kuormalavoista, hifistelijöille tarkennukseksi vielä että eurolavoista.

Siippa todisti taas rakkautensa ja luottamuksensa määrän kun kantoi mulle läheiseltä rakennustyömaalta hyvissä ajoin talvella lavoja. Kaivoi siis jään ja lumen alta, raahasi kotiin, eikä edes kysellyt mitä niistä aion tehdä eikä varsinkaan että onkohan se nyt varmasti hyvä idea.

Ilmojen lämmittyä riittävästi maalailuhomiin hain purkin harmaata puuöljyä ja sivelin lavat niillä. Heti näytti vähemmän raksajätteeltä, enemmän vimosen päälle mietityltä viljelysalustakalustukselta. Ei tota sanaa taida oikeasti edes olla olemassa, mutta sehän ei tahtia haittaa kun taimet saavat nyt riittävästi valoa, ja voin elää runsaita satoja odotellen.
Toistaiseksi farmilla rehevöityvät koululla kasvattamani orvokit, suuressa ruukussaan talvehtinut hortensia, mehutölkeissä esikasvaneet basilikat ja persiljat, ja siellä sun täällä versovat herneet. Niitä pukkaa koreista, vadeista ja ruukuista kuvien ulkopuolella, ja niitä on itämässä kaikissa kolmessa korissa lasia vasten. Nyt on syöty versoja urakalla ja syödään vastakin, mutta korien herneet saavat kasvaa korkeiksi ja tuottaa palkoja muksujen iloksi. Talvella leikkaamani omenapuun oksat odottavat jo tukikeppien virkaa :)

Tomaatit viettävät päivät auringosta nauttien tasolla ikkunan edessä, mutta yöksi menevät vielä sisälle. Osa taimista on jo päässyt pieniin ruukkuihin ja lähtenyt uusiin koteihin.

Yhdestä ruukusta nousee toistaiseksi vain kuivia jasmiinin oksia, joihin on viritelty sirkusvalot. Ilmojen tästä vielä vähän lämmettyä sinne pääsee myös jokin köynnös kiemurtelemaan. Kukaties otan uuden yrityksen keijunkukan kanssa. Myös köynnöshortensia houkuttelee hortensiahöynähtänyttä.

Loppuun vielä oikea vastaus: ruskea möykky lavasta väsätyllä tasolla on talven yli pellolla törröttänyt latva-artisokka. Kaunis kuin koru.4 kommenttia:

 1. aijaiajai!! ihanuutta. ostan heti orvokit kun pääsen Suomeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun ostoslistas lienee siinä vaiheessa melko pitkä ;)

   Poista
 2. Ihanan näköiset! Tykkään =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voit vilauttaa kuvia vinkiksi sun handimanille ;)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)