7.6.13

Lootus

Ystävällä on todella luja usko mun viherpeukalon maagisiin kykyihin... Sain nimittäin Amsterdamista tuliaiseksi kolme lootuksen siementä. Tähän saakka kaikki onkin mennyt oikein hyvin. Olen:
 1. saanut muovipussin auki
 2. tehnyt ohjeen mukaan kynnellä pienet reiät kovien ja suurien siementen pyöreään päähän. Öö... siemen on siis pyöreä...
 3. liottanut siemeniä vedessä kunnes ne itivät. Ohjeen mukaan tämä olisi kestänyt 3-4 viikkoa. Niinpä mulle tulikin kiire multakauppaan kun pukkasivat pitkää vihreää itua jo toisena päivänä
 4. täyttänyt ohjeen mukaan ruukun rikkaalla mullalla ja istuttanut siemenet sinne. Looking so good so far!


Seuraavaksi hollanninkielinen ohje neuvoo sijoittamaan ruukun vesiastiaan ja huolehtimaan siitä että kasvit kelluvat aina veden pinnalla = täyttämään vesiastiaa riittävän usein. Tämä tulee olemaan haasteellista kesäloma-aikana... Siis mikäli täyttämistarvetta on. Ohje loppuu toteamukseen kukkien kukkimisesta kesä kesä. Tarkoittaako tämä sitä että lootukseni kukkivat kesä kesältä kenties kauniimmin vai onko vain kirjoittajan sormi lipsahtanut, kopioinut ja liittänyt sanan uudelleen edellisen perään..?

Matkan varrella jo vastaan tulleen muutaman epätietoisuuden vuoksi surffasin nettiin hakemaan lisää tietoa lootuksen kasvatuksesta. Itku meinasi päästä:
"...kasvaa Suomessa lähinnä vain kasvitieteellisten puutarhojen vesialtaissa. Niitä voi toki kasvattaa isoissa akvaarioissa. Kasvit tarvitsevat lämmintä vettä, valoa ja riittävän ison kasvualustan kookkaalle juuristolle. Kasvatus voi olla kotioloissa vaikeaa. Kasvin saa varmaankin pysymään hengissä, mutta kukintaa on ehkä turha toivoa. Yrittäminen tietenkin kannattaa."

Tieto lisäsi tuskaa! Mutta onneksi ystävän usko muhun ja kykyihini on niin paljon vahvempi kuin tuon jutun kirjoittajan! Pakko yrittää onnistua!!!


2 kommenttia:

 1. Minä idätin nuo vain vedessä. Kesällä sitten etanat söivät ne ulkoaltaastaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kökkö sentään! Toivottavasti etanat osasivat nauttia niistä hartaasti...

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)