14.9.13

Pizzapartyissä

Neiti järjesti neidoille kupppikakkukekkerit ja pikkuveli kavereilleen pizzapartyt. Idean tähän hauskaan juhlaan antoi ystävä Viherpippurin kokkailut - blogin takaa. Kaunis kiitos, hauskaa oli!

Koko kolmannen luokan pojat, aivan kuten edeltävänä päivänä koko luokan tytöt, valtasivat juhliin tullessa ruokapöydän ympäryksen. Juhlinta aloitettiin käsipesulla ja jatkettiin oman tarjoilun kokkaamisella. Kätevää emännälle...

Olin kattanut kumpaankin päähän pöytää kippoihin ja kulhoihin tomaattikastiketta, pizzamaustetta, kinkkua, salamia, ananasta, herkkusieniä, tonnikalaa, oliiveja, paprikaa ja juustoraastetta. Liinan asemasta tämä juhlapöytä oli saanut päälleen leivinpaperikuorrutteen ja papereille pizzapohjia. Paperille kirjoitettiin vielä pizzantäyttäjän nimi, jotta herkku varmasti päätyi oikeaan suuhun. Jokainen sai valita mieleisensä täytteet mielensä mukaisessa järjestyksessä ja määrin. Ei tuhissut nokka herroillakaan kauaa tässä puuhassa, ripeitä kokkaajia kasvamassa tyttöystäviä herkuilla hemmottelemaan!Paiston aikana ehti juuri ja juuri jakaa lahjat pulloa pyörittäen, ja sitten olikin aika päästä herkuttelemaan. Autuaina pojat kehuivat omia luomuksiaan ja limsaa meni litratolkulla. Pizzan päälle ahdettiin vielä vatsat täyteen poppareita, suklaatoffeekeksejä ja ylläripylläri: piimäkakkua! Kuopus rakastaa sitä meistä intohimoisimmin ja oli hyvissä ajoin varmistellut että saisi sitä synttärikakukseenkin, joten saamansa piti! Taas litra piimää paistumaan ja vastaanotto oli melkoisen riemukas kauhistuneiden ilmeiden vaihtuessa nautinnolliseksi mussutushartaudeksi. 


Tämän jälkeen kutsuikin takapiha ja sählyturnaus. Mun päähän ei mahdu miten pojat pystyivät kaiken mättämisen päälle vielä juoksemaan vikkelästi pitkin pihaa, mutta en valita. Kämppä oli imuroitu kinkunviipaleista ja juustoraasteesta jo ennen kuin juhlat loppuivat, ja valkeat seinät säästyivät pienistä ennakkopeloista huolimatta täysin ilman tomaattiroiskeita.

Kivaa oli meillä juhlat järjestäneillä, tyytyväinen oli päivänsankari ja paras kiitos tuli hurmaavalta 9-vuotiaalta juhlavieraalta ovella pois lähteissä kun poitsu katsoi silmiin ja sanoi: "Paljon kiitoksia kutsusta näin herkullisiin ja hauskoihin bileisiin" Emännällä taisi silmänurkka kostua moisesta. Noissa pojissa on ainesta ties mihin!

4 kommenttia:

 1. näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 2. Hauska kuulla että idea otettu käyttöön ja lapset olivat innoissaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain, viikollakin vielä tuli kehuja yhdeltä juhlijalta. Hauskaa että 9-vuotiaat miehet ilmaisevat asian ääneen! Elävät kuitenkin melkoisessa yltäkylläisyydessä niin ravinnon kuin virikkeiden osalta tätä nykyä, joten tuollainen perushauska ja herkullinen oma luomistouhu sitten teki suuren vaikutuksen. Ihanaa että niin on!

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)