maanantai 13. tammikuuta 2014

Voi pojat!

Niin hyvää!! Ystävä tarjosi lounaaksi männä viikolla vuohenjuusto-tomaattikeittoa, joka oli viedä kielen mennessään. Rakastan vuohenjuustoa kait missä muodossa vaan, mutta häpeäkseni joudun tunnustamaan että keittona olin nauttinut vain pussitettua valmisversiota. Noloa. No, hyvinhän sekin oli maistunut, mutta nyt päästiin herkkukattilan äärelle!

Jälkipostissa sain vielä linkin Pirkan reseptisivustolle, jossa kävin katsastamassa ohjeen. Seuraavalla kauppareissulla muistelin lukemaani ja haalin kärryyn tarvikkeet. Kotona kaivoin kattilan kaapista ja ryhdyin keittopuuhiin. Kattilaan nakkailin:

2 prk paseerattua tomaattia  
 (ohjeessa on vain 1 prk, mutta ajattelin syödä keittoa piiiiiitkään...)
6 (suurta) tomaattia pieninä kuutioina
koko paketin vuohenjuustoa
ripauksen karkeaa merisuolaa
tömpsäyksen mustapippuria
pari hyppysellistä lipstikkaa
(ei kuulunut alkuperäisohjeeseen, mutta kuuluu kaikkiin mun keitoksiin)
purkin ruokakermaa (kevyen kevyttä tietenkin...
ohjeessa saattoi olla eri mitta, mutta mitä sitä nyt 
vajaita nekkoja jättää kaappiin happanemaan)

Annoin padan porista aikansa kunnes tomaatit olivat pehmenneet ja juusto sulanut. Sitten surautin kaiken hienoksi sauvasekoittimella, kauhoin lautaselle, ripsauttelin vielä lisää liperiä päälle ja nakkasin kyytipojaksi paahtoleipäkolmiot.

 
Olin elänyt uskossa että perheen miehet eivät vuohenjuustosta niin perusta, mutta neidin ja minun herkutellessa keitolla alkoi poika kerrallaan hipsiä keittiöön ihan vain pikkuisen maistamaan ja palailla sieltä sitten täysien keittolautasten kanssa. Aterian päätteeksi heitin tyhjän keittokattilan tiskikoneeseen. 

Voi pojat, kun söitte rinsessojen herkkukeiton!!! 
Lupaan pian tehdä tätä uuden, entistä isomman kattilallisen <3

11 kommenttia:

  1. se on maukas keitto, mutta päätin opetella kurpitsakeiton tekemisen...oli niiin hyvää ja maukasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäkin rehupuntti opetteli asian tänä syksynä, kun kantoi pellolta kasvattamiaan kurpitsoja kotiin :)

      Poista
  2. Vuohenjuusto on tosiaan monessa muodossa niin maistuvaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, kiitos tästäkin herkusta :). Äsken hain kaupasta ainekset toiseen kattilalliseen.

      Poista
  3. Ihanan näköistä soppaa!
    Kerrotko Liisa-anopille terkkuja että Villen lapsen nimeksi tuli Alma Onerva.
    terv Merkkumummi
    p.s. Alma- nimi tuli Pinkkumummulta

    VastaaPoista
  4. Kiitos, ihanan on makuistakin! Myös jo toinen kattilallinen :) Kerron mummin terveiset anopille!

    VastaaPoista
  5. Tomaatin kirpeyttä tai väkevyyttä, miten sen itse kukin kokeekin, voi pyöristää ripauksella sokeria. Näin Pirkankin resepti kehottaa tekemään. Mä en niin tehnyt koska
    1) ekasta satsista unohdin sen
    2) tokaan satsiin pojat ehdottomasti kielsivät sitä laittamasta, koska kuulemma juuri kirpeys on niin hyvää... Näin siis jatkossakin meillä :)

    VastaaPoista
  6. Anonyymi14/1/14

    Vuohenjuustoinen tomaattikeitto on tosi hyvää. Rupeaa tekemään mieli sitä... :)

    VastaaPoista
  7. Tässähän tulee nälkä kun tällaisia lukee ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan soppaa keittelemään etätyöläisen lounaaksi :). Mullekin on tovottavasti vielä tilkka jääkaapissa samaiseksi lounaaksi...

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)