maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kapea hujoppi ja pieni pullero

Ompelin talvella seminoleja, joille en het' sillään keksinyt käyttöä. Siis muuta kuin tyynyt :). Jätin asian muhimaan. Kevään viimeisen tilkkukerran myötä innostuin taas ompelemaan, ja huitaisin keskeneräisiä töitä muutamat kaapista ulos ja valmiiksikin.

Olin tikannut jo aiemmin nämä vanhoista lakanoista, paidoista ja farkuista ompelemani kappaleet, ja nyt päätin muokata ne pussukoiksi. Btw, mua(kin) on alkanut ällöttää toi sana pussukka! Tehkää sen korvaavia ehdotuksia, please! Vuorena ja vanuna on tikattu beige vanu, joten sisältä ei paljastu hemaisevan ihana vuorikangas, mutta lohduttaudun sillä että pussit voi täyttää kaikenlaisella ihanalla. Kuten esimerkiksi..?


Ompelin siis päätyihin viiden sentin kaitaleet reunakankaita, käänsin ne nurjalle ja surautin vetskarit taitoksen viereen kiinni. Tai noh, sen verran aikaa oli taas kulunut edellisestä vetoketjun kiinnityksestä, että ihan surauttamalla se ei siihen mennyt, vaan ope sai kyllä asian mulle taas kertailla.

Sitten vain sivusaumat kiinni, poikittainen ommel pohjaan muotoa antamaan ja muutama käsinpisto sinne sun tänne viimeistelyn nimissä. Korkeassa pussissa pohjan ommel on vain viitisen senttiä, matalammassa lähes kymmenkunta. Niin vain muotoutui alun alkaen saman kokoisista kappaleista kaksi täysin erikokoista työtä; kapea hujoppi ja pieni pullero. Päädyistä katsoen näyttäisivät vielä leirintäalueelta karanneilta teltoilta.




Ois aika siistiä, jos olis raidallisia telttoja! 
Innostuisikohan vaikka Marimekko laajentamaan 
valikoimaansa telttoihin..?

6 kommenttia:

  1. Nesessääri on perinteinen nimi. Kauniita nesessäärejä, äääh ei kuulosta hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä onkin, kiitos muistutuksesta! Eihän se noin oikein hyvältä kuulosta, mutta on pussukkaa paljon hauskempi sana, joten pitää ryhtyä viljelemään sitä :). Miellän myös tuonne pakattavat ehdottoman tarpeelliset tilpehöörit, purkit ja purnukat nesessääreiksi, mutta menenkö metsään siinä kohtaa..?

      Poista
  2. Tosi hienoja telttoja! Kun nyt olet tehnyt nuo pienet prototyypit, suurenna kaavoja ja tee isoja raitatelttoja. Muista laittaa vetskari kuitenkin eri kohtaan, voisi olla liian haastavaa päästä telttaan katon kautta. Mua ärsyttää myös toi typerä p-sana ja nesessäärikin on niin teko. Pitää löytyä parempi. Eli etsitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D ...toisaalta haluaisin kyllä kokea senkin telttailuaamun, kun kapuan kattovetskarista ulos puskapisulle...

      Etsitään, ja kerrotaan kun keksitään!

      Poista
  3. Aivan makeita "pussukoita" (itsekkin ärsyyntynyt). Loistavat värit ja kierrätys juttu vielä, ihan huiput!! Pitääpä miettiä uusia sanoja pussukalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos :). Luulenpa ton kierrätyksen olevan mun tilkkuiluissani tätä nykyä se hallitseva juttu; työt itsessään ovat lähes aina vanhoista (tunnepitoisista) kankaista, ja lähinnä taustakankaat ja vanut vain ostan uusina. Usein taustaksikin päätyy esim. vanha pöytäliina tms. Hauskaa mutta välillä turhauttavaa, kun siipan siivotessa vaatekaappiaan minä sitten siirrän poiskarsiutuneet vaatteet ompeluskaappiiini sen sijaan että kodin tavaramäärä oikeasti vähän vähenisi :)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)