sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäiskakku

Tänä pääsiäisenä innostuin kokeilemaan ihan uudenlaista pyhien päiväkahviherkkua. Olin ennen pääsiäistä nähnyt vilaukselta ohjeen, jota kaupassa sitten aikanaan keräilin summittaisesti muistin perukoilta ostoskärryyn. Tänään koitti vihdoin sekin sauma pyhissä, että pääsin herkkua pyöräyttämään. Niin maistuvaista ja leipurille helppoa tämä oli, että jaan nyt teillekin reseptin:



mutakakkuja kaupan pakastehyllystä syöjien lukumäärään nähden sopiva määrä (2 kakkua riitti hyvin 7 syöjälle...)
purkki tai pari maustamatonta tuorejuustoa (panin tietenkin 2)
vaniljarahkoja maun mukaan (itse panin 3 prk 2 kakkuun)
tömpsäys vaniliinisokeria (koska appi ei pidä rahkasta)
ripaus vaniljarouhetta (näyttää heti paljon tehdymmältä) 
Petran Hollannista tuomia suklaakukkia (tai jotain muuta kivaa)




Avataan kakkupaketit ja pannaan kakut sulamaan tarjoilualustalle. Sekoitetaan muut aineet (kukkia lukuunottamatta) keskenään notkeaksi tahnaksi ja lusikoidaan kakun päälle. Koristellaan kakku. Jos kaapista ei satu löytymään ihania tuliaisia, niin jotain kompensoivaa, mutta kaunista.



Lopuksi kannetaan kakku aurinkoiselle terassille ja nautitaan!


6 kommenttia:

  1. Voisin sanoa että syötävän herkkullisen näköinen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se juuri oli ja silläpä pitää tehdä toistekin, reseptiä kun voi oikein hyvin noudattaa muulloinkin kuin Pääsiäisen aikaan ;)

      Poista
  2. upeita ja varmaan herkullisia. kätevä emäntä taas:)

    VastaaPoista
  3. Tosi upeita kakkuja! Ette kai syöneet ja rikkoneet niitä? Kiito reseptistä, tuon minäkin ehkä hallisen. Noi kukat on niin hienot koristeet, että vaikea tohon nyt muuta kaunista olis keksiä tilalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eihän noi kauaa kerinneet vanheta... Herkullisia hetkiä sinullekin ja kauniita koristeita kakkuun :)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)