13.7.14

Vasikkasaaressa

Blogimaailmasta tutuksi tullut Marle kutsui minut ihanaan kesäparatiisiinsa Helsingin edustalle. Oli kutkuttavaa saada kutsu ennentapaamattoman ihmisen mökille, sopia vain treffit puoliksi päiviksi laiturille. Hypätä yhteysalukseen ja matkata kohti tuntematonta, niin Vasikkasaarta kuin Marlea. Hypyn kanssa tosin meinasi käydä ohraisesti, sillä saareen normaalisti Kauppatorilta laiturista 1 liikennöivä M/S Lotta oli ottanut ja hajonnut. Onneksi varavene pystyi hoitelemaan muutaman vuorovälin, ja suunnitelmamme pysyi voimassa.

Kesän ensimmäiset kunnon helteet hellivät meitä tuona päivänä, ja matkaa merellä sai tehdä parikymmentä minuuttia todellisesta kesästä parhaimmillan nauttien. Laiturilla oli vastaanottajia tasan yksi rouva ja koiransa, joten oli helppoa löytää emäntänsä.

Marle johdatti minut kapeita rantapolkuja perheensä viehättäville kesämajoille. Sieltä matka jatkui ympäri saaren niin naapuruston mökeillä pysähdellen, kuin saaren aktiviteetteja ihastellen ja ihmetellen. 

Löytyi niin Vasikka-areena kisailuihin kuin tanssipaikka aivan meren rannalta, viehättävä sauna (johon voi mennä ulkopuolisetkin saunomaan pienen pientä korvausta vastaan) uimalaitureineen, hylätty komendantin Valkoinen talo, jonka huusseista aukesi upea näkymä kantakaupunkiin, kolme vanhaa polttoainesäiliötä (joista yhdessä upeasti kaikuvassa on kuvattu mm. Lauri Tähkän video), valtavia vallituksia ja suuri suokuoppa räjähtäneen ammusvaraston paikalta, saaressa aiemmin aktiivisesti toimineen teatterin esiintymispaikkoja ja jopa vanhan tanssiravintolan perustukset aikoinaan saareen liikennöineen kauppalaivan laiturin kyljestä.


Ihana saari täynnä mennyttä historiaa, vireää saariyhdistyksen toimintaa, kivaa kylähenkeä ja pittoreskejä kesämajoja. Saari täynnä suuria ja osin kovin suureellisiakin kaavoitussuunnitelmia ja tiivistämisvisioita. Saari täynnä ihanalle tuoksuvia paahteisia varvikkoja ja kauniisti rannoille kelottuneita puita. 


Lähtekää ihmeessä kesäiselle retkelle kun paikka on vielä koettavissa tässä ihanassa tilassa, joka siellä nyt leppoisana kesäpäivänä vallitsee!

Kiitos Marle ihanasta kesäpäivästä ja suuresta saariseikkailusta!

2 kommenttia:

 1. Saitpas upeita kuvia napsittua! Kiitos itsellesi erityisen mukavasta seurasta. Olisihan sitä mielelään pitempäänkin oltu isäntäväkenä. Minulla muuten kärähti hieman olkapäät ja käsivarret.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeissa puitteissa saa napsittua :) Saarenne historia ja jutut pyörivät mielessä harvase päivä, kiehtova paikka!

   Mä onnistuin itseni käräyttämään vasta omalla pihalla viikon varrella, kun hetken lepäsin aurinkotuolissa biksuissa uinnin päälle. Ois pitänyt vaan pitkissä hihoissa ja punteissa hommia huhkia, niin olisi siltäkin säästynyt...

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)