30.1.15

Pala palalta

Blogissa on ollut hiljaista. Elämässä ei. Sitä ja uutta tilkkupeittoa olen rakennellut pala palalta oman maun mukaiseksi, innolla sekä ilolla kumpaakin. Nämä kangastilkut ompelin 20*20 -senttisiksi blokeiksi jo vuosi sitten, kun tammikuun julistin tuolloin tilkkukuuksi, ja ryhdyin palalaatikkoa urakalla tyhjentämään. Kylkiinsä saivat saumat kaikki keskenään vähänkin samaa sävyä olevat jämäkankaat.

 
Syntyi 10 vihreäsävyistä, 10 rusehtavaa, 11 kellertävää ja loppujen lopuksi jopa 21 sinisävyistä blokkia. Kangaskaupppaankin pääsin, koska taustaksi halusin ja sain mustaa kangasta pienenpienellä valkoisella kasvikuosilla. Siihen homma sitten tyssäsi silloin.
 
 
Joululomalta tilkkuterapiaan palatessa mietin mitä seuraavaksi ryhtyisin rupeamaan. Lapsille oli hankittu uusia sänkyjä, ja päiväpeitoille olisi ollut tarvetta. Muttei napannut se ajatus. Päätin ommella vanhoja keskeneräisiä töitä valmiimmiksi, kukaties siinä sivussa inspiroitua uusiinkin. Pötkylätehdas käynnistyi.


Tällaisia lieroja syntyy kun yhdistää 5 samansävyistä blokkia 6-senttisellä kaitaleella toisiinsa. Pötköjä tuli 10 kappaletta, ja niistä alkaa jo torkkupeitto tai muu mukavuus hahmottua. Inspiraatio on kova ja tekemisen ilo on taas löytynyt, hallelujah!

"Tällainentästäsittentuli"-kuvien julkaisua viivästyttää lähinnä vain se seikka, että seuraavalla kerralla tilkuissa värjäämme kankaita (viimeksi just noin 15 vuotta sitten itsevärjättyä keltaista ja oranssia vilahtaa ylläkin olevissa tilkuissa), ja se homma saattaa viedä niin mennessään, että tämä ompelus jää hyllylle huilailemaan. Vielä kun en ole sillä tasolla, jossa oma kone kaivettaisiin komerosta pöydälle, ja kotonakin ompelustyöt edistyisivät. Sitä odotellessa ja oikeasta suunnasta iloitessa...

Pala palalta kutakin kakkua nautiskellen.
 
 

10 kommenttia:

 1. Kankaan värjäystä, noi sitten sinulla on taas 15 vuoden kuluttua jotain mitä käyttää! Kesällä voitais tehä jomman kumman ranchilla aurinkovärjäystä. Sujuu meidän oloissa helposti, kun ei tarvita mitään huuhteluvesiä. Suikalepaististasi tulee varmasti hyvä. Nyt olen ihan innostunut soista jämäsuikaleisista peitoista. Tee nyt nopeasti tuo valmiiksi, vaikka viikonloppuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, täytyy värjätä lakanaa runsain mitoin :) Aurinkovärjäyshän houkuttelevalta kuulostaa, ilman muuta pitää sekin sun kanssa kokea!

   Viikonloppu on nyt ohjelmoitu osaltani mm. 3 yökylävieraalla 2 erässä, Mörskä-käynnillä, ruokavierailla parissa erässä, uimatreeneillä, tuparivalmisteluilla ja itse juhlilla neidin luokkakavereille, parilla jumpalla ja parilla piskilläkin, joten voi olla että peitto ei tule AIVAN valmiiksi AIVAN vielä...

   Poista
  2. OK, onhan ensi kuussakin viikonloppuja ja paljon muitakin päivä : ) Aika paljon tuota ohjelmaa on kertynyt, toivottavasti ehdit hengähtää jossain välissä.

   Poista
  3. Onneksi on, vaikkakin vain 28, mutta sentään lähes 30 :) Ohjelmaa kasautuu lasten ollessa enää puolet viikonlopuista kanssani, ja niihin yrittää aina välillä sitten saada kahdenkin viikonlopun hauskuudet mahdutettua. Haipakkaa juu, mutta onneksi hauskaa sellaista!

   Poista
 2. Ajattelin samaa kun Marle, että nyt kun meet värjämään kankaita, niin niitä on sitten taas 15 vuoden perästä mitä käyttää:)
  Minunkin piti käyttää viimevuoden aikana jämäkangaslaatikosta, mutta siinä kävin niin, että jämäkangasvarasto on vain kasvanutt entisestään.
  Mielenkiintoista nähdä millainen jämäkangaspeitto tästä tulee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kumma juttu: sain laatikon sisällön ainakin kolmannekseen entisestä, mutta niinpä vaan tuo taas pursuilee yli laitojen, vaikka on aika iso... Muakin vähän suorastaan jännittää millainen sillisalaatti tästä tuleekaan :)

   Poista
 3. Siitä se lähtee, tuo työhän on jo aika pitkällä! Pääseeköhän kukaan ompeluharrastaja koskaan sellaiseen tilanteeseen, että jämäkangasvarastot tyhjenisivät ompelemalla. Epäilen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tää lähtee :) Epäilen kanssa asiaa, uskon jo tilkkuloodien olevan ehtymätön (luonnon)vara...

   Poista
 4. Ihanaa, ettei tilkkuilu ole kokonaan jäänyt, vaikka uudet tuulet elämässä puhaltaakin :) Joistakin (vanhoista) tavoista kannattaa pitää kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietenkään ole jäänyt, on asioita joista ei luovuta kertakaikkiaan sitten millään! First things first, tai riippuu sekin sit aina ehkä tilanteesta ;)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)