torstai 26. helmikuuta 2015

Kisumisunen

Ystävä saapui ensivisiittiin uuteen kotiimme. Toi tullessaan onnentoivotuksina leipää ja suolaa. Vaan ei ihan mitä tahansa leipää, toi meille nimittäin kisumisusen! Suolakin oli saanut päälleen kauniin ruutupussukan ja paketti sydämellisen pirtanauhan.


Kalliossa Franzeninkadulla toimiva perinteikäs Leipomoliike K.E.Avikainen muotoilee herkullisen ruistaikinan näin suloiseksi paketiksi. Kuvasta ei valitettavasti erotu se hienous, että tälläkin kissalla on pieni suloinen nöpönenä! Jollain konstilla ovat leipurit saaneet kirsun koholle. Osaako joku vinkata miten tämä on tapahtunut?

Keitin kattilallisen soppaa ja sen kyytipoikana aloitimme kissalla herkuttelun. Moneen palaan tätä saikin sitten laudalla leikellä, koska yksi halusi ehdottomasti käpälää, toinen taas ei missään nimessä halunnut syödä kissan peffaa, ja kolmas nieli kyyneliä, kun nenäpalan saaminen sitä halajavalle vaati kissan kaulan katkaisun. Paksu kerros vielä merisuolarakeista voita kissan päälle, ja herkku oli entistäkin herkumpaaa!

Sen verran kookas tämä katti oli, että neljä henkeä sillä herkutteli useammankin päivän. Lähes viimeisinä paloina pantiin katin häntä paahtimeen tuoreutumaan aamulla kouluunlähtijöitä evästämään. Viikonvarren vikiviimeiset palat silputtiin vielä pieniksi kuutioiksi ja nakattiin pannulle seesamiöljyn kanssa paistumaan 
rapeiksi ruiscrutongeiksi. Maistui kissa taivaallisen hyvälle sitten fetasalaatinkin päällä!


Ai ai, ihan tuli taas vesi kielelle!


6 kommenttia:

  1. Ihana tuliainen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli! Arvaan mihin sä suuntaat asioille Suomeen tullessasi ;)

      Poista
  2. Wau mikä idea leipurin päähän pälkähtänytkin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytynee itsekin mennä pitkästä aikaa heidän puotiin ihmettelemään mitä kaikkea onkaan leipurin aatoksista pelleille pulpunnut! Muistelisin että joulun alla heillä on ainakin joskus ollut isoja "piparipoikia" - ruisleipätaikinasta tosin tietenkin :)

      Poista
  3. On kyllä ihana! Kiinalaiset syö koiraa ja jotkut suomalaiset kissaa. Kai se sitten on ihan normijuttu. Olin tänään Kalliossa ja jos olisin tämänkin lukenut ajoissa, olisin käynyt kaupassa. Ensi kerralla sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tukka pystyssä luin kommentista "jotkut suomalaiset kissaa", kunnes tajusinkin sen tarkoittavan omaa perhettäni :D. Sillä seuraavalla kerralla sitten sinne sinäkin!

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)