26.4.15

Masalaa ja muita makuja


Intian-matkalta odotin ehkä kaikkein eniten makuja ja tuoksuja. Ruoissa, joita tosin uskalsi syödä vain erittäin tarkkaan valituissa paikoissa, ja ympäristössä. Niitä sain ja koin! Kaikki mitä söin, oli suussasulavan herkullista ja maittavaa. Aika äkkiä opin mausteisten ruokien ystävänä kuitenkin tilaamaan ruoat vain kevyesti maustettuina. Oli nimittäin uusi kokemus syödä perunasta ja kukkakaalista tehtyä herkullista paistosta lieskojen lentäessä suusta ja hien pukatessa otsasta :)

Makuja halusin kantaa myös kotiin. Niinpä suunta oli Delhissä selvä: kuululle maustebasaarille, mars! Muovikassillinen tuliaisia kokkaavalle lapselle oli äkkiä löydetty. 

Nyt odottelen mitä kokkikolmoseni inspiroituu kehittelemään tuoreista pippureista, chilirouheesta, jeerasta eli juustokuminasta, masaloista niin kanalle kuin kasviksille, kuin rakastamistani korianterista ja sitruunaruohosta. Se taisi muuten olla kesän muotituoksukin, koska niin monessa paikassa siihen ihanuuteen törmäsi!


Pari pussukkaa jälkkäriosastoakin tuli napattua mukaan: hopeanhohtoisilla ja makealle maistuivilla papusilla voinee koristella jälkkäreitä ja kirjava pussi sisältää Intiassa jälkkärinä tarjoiltavaa suunraikastusta sisältäen mm. laventelia... Tuntuma niihin oli kuin ois liinavaatekaapissa ruokaillut. Mutta näyttävät kovin kauniilta! Annan ehkä silmien syödä ne...

4 kommenttia:

 1. Nuo maustepussit on niin upean värisiä, että voisi laittaa johonkin lasikulhoon ihan vaan katseltaviksi. Ilman Garam masalaa ei voi intialaista ruokaa tehdä! Nyt alkoi niin tehdä mieli jotain intialaista, että täytynee huomenna tehdä jotain itse tai käydä edes nepsujen baarissa lounaalla. Ehkä nuo kirjavat ovat parempia nimenomaan siellä liinavaatekaapin hyllyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään raaskittiin pussipinoa purkaa lasitölkkeihin, mutta ne jäivät vielä pöydälle, kun ei raaski panna kaappiin niin kauniita värejä ;)

   Poista
 2. Hieno matka sinulla ja ihania tuliaisia!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)