14.4.15

Pahan päivän varalle

Reissuun lähdössä, jipijajee! Kohta ei koleus pistä hytisemään, vaan tekemistä on helteestä nautiskelemisessa. Viime viikon sääennusteet ovat lohdullistuneet tai kohtuullistuneet lähdön lähetessä: Delhin kesäisen lämpötilan ennustetaan +39 Celsius-asteen sijasta pyörivän "vain" +33 asteen hujakoilla. Huomattavasti helpompaa vaalealle skandille! Pyörivän siis matalampana ainakin parit seuraavat päivät, pidemmälle ei vielä uskalla ennustetta kurkkiakaan...

Eksoottiseen itään kutkuttaa jo kovasti mieli, ja aivan kohta kone sinne nouseekin. Puolenvuodentakainen idänmatkailu taisi olla hyvin erilainen kuin edessä oleva. Silloin reissattiin idän jenkeimmässä maassa, Singaporessa ja valkoisten hiekkarantojen pienellä paratiisisaarella Malediiveilla. Nyt sukelletaan Delhin ja sen lähistön paahtavan kuumaan, ihmisiä vilisevään ja värikkääseen sykkeeseen.

Isolla innolla odotan kaikkea uutta ja kohta vastaantulevaa eksotiikkaa! Siitä huolimatta rationaalinen ihminen malttoi pakata laukkuunsa biksujen ja hellehatun lisäksi jotain ihan muutakin, jotain mitä viime reissulla ei mukana kuljeteltu, eikä onneksi kaipailtu. Reissuapteekin nimittäin.

Pakkasin miniapteekin Marlen lahjoittamaan syötävän suloiseen nesessääriin. Suklaakuosin sisään solahti niin käsidesi kuin maitohappobakteerit jokapäiväiseen nautintaan, että myös pahan päivän varalle särky- ja allergialääkitystä sekä vastaiskuase Intiassa kuulopuheiden mukaan herkästi kohdalle osuvaan vatsatautiin, toisin sanoen järeät ripulilääkkeet tosipaikan tarpeeseen.


Ajattelin että parempi varautua etukäteen kuin pöksyt kurassa harmitella, jos niin huonosti pääsee käymään että räpylättä ei reissusta selviäisi. Suklaakuosi saattaisi vielä osaltaan tarvittaessa piristää vetelää oloa...
 
Suklaahan auttaa aina ja kaikkeen, eikös joo..?
Nyt koneeseen :)

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, ihanan eksoottisen leppoisaa tämä on!

   Poista
 2. Anonyymi15/4/15

  Jee, hyvää matkaa!!! t. Anna

  VastaaPoista
 3. Onneksi sun ei tarvitse ihan saunalukemissa oleilla koko aikaa. Kiva, että suklaajemma opääsee matkaustamaan. Vain kätevä emäntä laittaa suklaajemmaan ripulilääkkeet! Ja pieni punainen ensiapunessari olisi sitten täynnä suklaata. Sillä huijaisi kaikkia. Ihanaa, jännittävää lomaa, mutta pidä pää nyt vielä nämä muutamat päivät täällä ja sitten vasta pilvissä! Lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi ei, vaikka kyllä ennuste taas on heilahtanut ylös: maanantaiksi luvassa +43! Yölennosta on saanut tänään toipua altaalla ja sopeutua lämpöön.

   Suklaata ei näissä asteissa voi kuljetella muuten kuin printtinä, joten ihanaa että herkku kulkee näin mukana :)

   Kiitos, melkoisen erilaista tämä on kuin ennen koetut reissut!

   Poista
 4. Oi jeee, ihan mahtavan mukavaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on taas kotomaan kamara jalkain alla, ja keuhkot täynnä Helsingin raitista ilmaa :) Olipahan reissu, jossa riittää sulateltavaa varmasti pitkäksi aikaa, ja varmasti kirjaan myös ajatuksia tännekin kaikesta nähdystä ja koetusta jahka oon hetken ehtinyt asioita pureskella.

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)