keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Yhtä suurta sirkusta

Yksi isä pakkasi autoon lapsensa, pari lasten serkkua, exänsä koirat ja ruokakassit. Hurautti mökille pyörittämään sirkusta. Kyydissä oli siis eläimet, eläinten hoitajat, esiintyjät ja tirehtööri, joka matkan varrella nauroi vain sirkusteltan enää puuttuvan.

Toinen isä nouti lasten ja hänen yhteisen loman ensimmäisenä päivänä puolenpäivän jälkeen (juu, edellisillan kyselystään huolimatta joutui huolehtimaan lapsilleen lounaan...) autoon lapsensa ja hurautti sittemmin mökille lomailemaan. Jaksoi olla siellä heidän yhteisestä vain kymmenen päivän pituisesta lomastaan alle kolme. Jätti pienimmät lapset isovanhempien huostaan tyttären nimipäivänä ja hurautti kaupunkiin naisiin. Palaa kuulemma ehkä ylihuomenna.


Mä olen niin helvetin kyllästynyt tähän jälkimmäiseen versioon pelleilystä! Kuinka aikuiset ihmiset viitsivät ja kehtaavat? Eikö se toisten lasten äitikään edes hetkeä mieti miltä tuntuisi jos hänen kullannupuilleen tehtäisiin vastaava temppu? Kuherteluttaisiko yhtään vähemmän??

Sen olen joutunut kokemuksen kautta oppimalla ymmärtämään että aikuinen satuttaa toista aikuista tietoisesti, mutta millainen vanhempi tekee sen lapsilleenkin? Mun pieneen päähän ei taas tääkään iso asia mahdu.

Surettaa.


5 kommenttia:

  1. Tähän ei voi todeta muuta kuin surettaa sinunkin puolesta ja varsinkin lasten:(

    VastaaPoista
  2. Samaa ajattele itsekki n ja pähkäilen sitä. Mulla ei vaan riitä sympatiaa tuollaisille isille!

    VastaaPoista
  3. Kaikista ei ole sirkustirehtööreiksi, eikä kaikilla ole kykyä nähdä asioita muulta kuin omalta kannaltaan. Surullista, mutta niin se vain valitettavasti näyttää tässä maailmassa olevan. Seurauksiin törmää sitten aika monessa paikassa.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi23/7/15

    Kyllähän näitä vähän vähemmän työorientoituneita tirehtöörejä on nähty.

    Eräskin sankari oli sitä mieltä että hänellä on oikeus saada lapset kesän sovituksi hoitoviikoiksi oman lomansa ulkopuolella ettei mene loma pilalle. Ja tämä siis keksittiin siinä vaiheessa kun viikot oli jo lyöty lukkoon ja toinen osapuoli oli jo hoitanut omat lomansa niin että hän pystyisi olemaan suurimman osan omaa lomaansa lasten kanssa. Vaihtaminen olisi johtanut siihen että lapset olisivat ensin pyörineet nurkissa ja sukulaishoidolla yhdessä ja sen jälkeen toisessa paikassa.

    Mutta voi sitä parkumisen määrää kun vaihtoon ei (yllättäen) suostuttu. Ilmeisesti kuvioihin oli tullut joku uusi onni jota olisi haluttu sitten piirittää ihan täyspäiväisesti eikä lapset sitten olisikaan olleet tervetulleita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joopa joo ja huoh. Työorientoitumista voi potea eri sektoreilla... Lasteni isä sai valita täysin vapaasti ajankohdat jolloin haluaa lapsia pitää luonaan kesällä. Olisi voinut ottaa 3 jaksoa, mutta "tyytyi" kahteen. Ennen päätöstä ajoista oli hällä pokkaa varmistaa multa tulkinneensa sopimusta oikein kysymällä etteihän se tarkoita että hänenkin pitää lomailla ko. aikana... Ekan jakson oli sitten päivät töissä (vaikka mulle viesti etukäteen lomailevansakin ko. aikana), daaminsa kanssa rannalla ja illat myöhään kurssilla, lapset pyörivät ihmeissään ja ikävystyneinä isän uudessa asunnossa kaukana kavereista ja tutuista kulmista. Tätä toista jaksoa sitten lomailevat samanaikaisesti näin :(

      Omat lomani olen sovittanut täysin isän aikataulutoiveiden mukaan ja viettänyt 100% loma-ajasta lasten kanssa, edes ruokakaupassa en ole käynyt ilman että ainakin 1 heistä on mukana. No, vessassa olen sentään käynyt yksin ;)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)