4.9.15

Kuka minä olen?

Sari haastoi blogissaan minut ja Sarin tavoin Kiinassa tätä nykyä asustelevan toisenkin ystäväni kertomaan viime vuosina täällä vielä kenties käsittelemättä jääneistä asioista aiheella "Kuka minä olen". Onko sellaisia muka? No, tuntui olevan ainakin kysytyt 11 asiaa, joten:

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogisi?
 
Halu kirjoittaa ja mieliteko kuvata laajemminkin kuin nassukirjapäivityksillä. Luovempi kirjoittelu oli vuosien varrella jäänyt taka-alalle lähinnä mökkipäiväkirjojen rustailuun, ja niistä taas puuttuivat mieltä lämmittävät kuvat kokonaan.
 
2. Onko blogisi muuttunut paljon alkuajoista ja jos, miten?
 
Öö... ei mun mielestä. Ilme on muuttunut yhden kerran kun voikukkahaituvat vaihtuivat tilkkutäkkiin, ja sen myötä vähän väritys ja fontti uusiutuivat. Sisällöllisesti kait aika samaa kamaa. 
 
Alkuun kirjoitin ehkä enemmän mielihyväasioista, mutta elämän heitettyä häränpyllyä olen kirjoitellut myös Päivityksiä joihin olen purkanut pahaakin oloa. Mieluummin tekstiin kuin muihin ihmisiin, saatikka jättää möykkyjä kasvamaan omaan sydämeen tai mieleen!
 
Aina täältä on löytynyt piiperryksiä niin käsitöiden kuin puutarhan osalta. Myös tätä nykyä niin trendikästä kotoilua hengailun ja herkuttelun merkeissä.
 
3. Mitä piirteitä arvostat muiden blogeissa?
 
Soljuvan kutkuttavaa, rikasta ja kieliopillisesti puhdasta tekstiä, kauniita kuvia, ideoita ja herättelijöitä. Fiilistä että totapa haluan mä kanssa tehdä tai kokea!
 
4. Lempielokuvasi ja - kirjasi?
 
Leffoista lemppari on Holiday - ihanaa ihmissuhde- ja joulusiirappia, joka katsotaan muksujen kanssa vuosittain joulunpyhinä tai välipäivinä. Pojatkin katsovat äiteen kanssa <3
 
Kirja - paha rasti. Oon lukenut aika monta ;) Suurimman vaikutuksen on tainnut tehdä jo teininä vaarin kirjahyllystä löytämäni Kyra Petrovskayan romaani Kyra, joka kuvaa melko raadollisestikin itäisen naapurimaamme hulluja oloja niin sota-aikana kuin menneinä loiston aikoina Kyran, äitinsä ja isoäitinsä vinkkelistä. Vielä 30 vuotta lukemisen jälkeen muistan pätkiä, joita joskus ujuttuu mukaan nykypäivän keskusteluihinkin. Kiehtova ja karmiva kirja.
 
5. Minkä asian haluaisit olevan toisin elämässäsi juuri nyt?
 
Kouluttauduin äskettäin ammattiin, josta luulin tulevan uusi ja inspiroiva leipäpuuni. Avioeroaminen vaan pani talousvinkkelistä suunnitelman uusiksi ja sai osaltaan mut palaamaan virkatyöhön. Haluaisin saada tähän valintaani ympättyä sen innon ja intohimon, jonka yhdistin tuohon toiseen suunnitelmaan. Haluaisin siis olla ihan joka päivä ja about melkein joka hetki innoissani tästäkin kivasta työstä jota nykyään teen. Lisäksi haluaisin herätä nykyistä vähän useammin kullan kainalossa. Tulikin sit kaksi asiaa...
 
6. Piirre, josta olen itsessäni ylpeä? Entä vähemmän ylpeä?
 
Olen sitkeä selviytyjä, joka ei ainoastaan selviydy ja luo selviytymisolosuhteita muillekin, vaan samalla nauttii elosta ja arjenkin hienouksista. Se on asia jonka noteeraan ja josta jaksan nauttia usein. Vähemmän ylpeä olen törkeän heikosta itsekurista. Kuka meni taas syömään kokonaisen Pätkis-pussin ihan just kesken laihiksen?!?
 
7. Suurin muutos elämässäsi?
 
Avioero. Se että joutuu kuolettamaan suuren rakkauden aivan seinään jälkikäteen pala palalta selvitessä millaisen systemaattisen petoksen ja huijauksen keskellä oli elänyt ja hehkuttanut "unelmien prinssi ja vähän päälle":n ihanuutta tämän ollessa jo aivan muiden ihanuuksien pauloissa.
 
Sanotaan äidiksi tulon muuttavan elämän täysin. Näin se tekikin, mutta vain ja ainoastaan positiivisesti. Ero tuhosi valtavan paljon asioita pommin tavoin kohdalle osuessaan, ja silläkin se muutos on ollut kaikkein suurin pala sulateltavaksi. Ei oo sulanut vieläkään.
 
8. Minkä neuvon antaisit 15 -vuotiaalle itsellesi?
 
Koska elämä on ainutkertaista, niin tee vain niitä asioita jotka tuntuvat itsestä hyviltä ja kiehtovilta. Kyllä elämä kantaa!
 
9. Kolme asiaa joista iloitset nykytilanteessasi? 
 • onnellisen oloinen (=tyytyväisiä ja terveitä) pesue kivassa kodissa
 • mahdollisuus kokea uusia asioita ja hömpötelläkin
 • ihanat, rakkaat ihmiset ympärillä
 
10. Mitä odotat tulevaisuudelta?
 
Seuraavaa muuttoa. Siihen liittyneekin sitten paljon isoja asioita ;). Intoa ja kykyä iloita elämässä vastaantulevista asioista. Lounastaukoja ja viikonloppuja.
 
11. Mitä haluaisit toivottaa blogisi lukijoille?
 
Ihan ensimmäiseksi hyvää joulua ja sitten toiseksi ihanaa syntymäpäivää! Niitä on niin mukava toivotella aina, varsinkin halausten kanssa! 
 
 
En nyt katso oikein vastanneeni kysymykseen kuka minä olen, mutta vastannut olen kyllä ihan jokaiseen esitettyyn kysymykseen ;) Blogihaasteen näillä samaisilla kysymyksillä saavat vuorostaan kaikesta kauniista kirjoitteleva Jonna, muden muistiinpanoja suurella sydämellä tekevä Kikka ja puutarhuriopintojen myötä tutuksi tullut Tuija, joka kuvaa kehitystä silmusta satoon.
 
Lisäksi he saavat anteeksipyynnön sekä ison halin ;)
 
 

12 kommenttia:

 1. Pätkispussi kuulostaa tosi herkulta. Minä ostin tänään kesken laihiksen pecanpähkinäviinerit! Tavallaan kiva kokeilla, miltä se lipsuminen tuntuu : o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan kiva kokeilla!!! En ymmärtää kieltä jota kirjoitat ;)

   Poista
  2. En minäkään ymmärrä, kunhan laitan erilaisia sanoja peräkkäin : o

   Poista
  3. No huh, tää tieto helpotti!!!

   Poista
 2. kivat vastaukset. mukavaa lauantain jatkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kuin myös, nautinnollista leffailtaa :)

   Poista
 3. Ai kauhee, nyt pistit pahan!!! Nooo, enköhän mä tästä(kin) selviä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on pahoja! Kerta toisensa jälkeen ;) Mä kuitenkin vakaasti uskon sun tänkin tyylillä taaplaavas!

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! Nythän mulla on aikaa vaikka minkälaisiin haasteisiin, kun on yksi suu vähemmän ruokittavana. 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Juu, ihan puhtaasti ajankuluksi ja iltain ratoksi tääkin...

   Poista
 5. Kivoja juttuja! Paljon olen kyllä lukenut myös tekstiesi rivien välistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinpä niin, sieltä lienee luettavissa paljon :) Alkuvuodesta saadessani luurista korvaan pitkän listauksen aiheesta "näin huono ihminen olet" oli yhtenä kohtana avoimuuteni - se että jaan kaikki asiani kaikille. No, ihan kaikkea en jaa enkä kaikille, mutten myöskään pimittele niitä joita jaan. Listauksen tekijä puolestaan kunnostautui muutaman vuoden ajan asioiden jakamattomuudella. Kukin tyylillään taaplaa :)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)