perjantai 9. lokakuuta 2015

Yhtään ei lohduta

Yhtään ei lohduta se että apinankukat ovat selvinneet viime talvesta, ja kukkivat nyt ihanan kirkkaasti. Nyt lokakuussa kun en ole niitä Villa Mörskällä ihailemassa.

 
Ei lohduta sekään että persilja ja ruohosipuli porskuttavat edelleen komeasti, ja mustaherukan lehden vihreys suorastaan nostattaa veden kielelle Louhisaaren juomaa himotessani. Kukaan ei ole niitä sieltä suuhunsa napsimassa.
Yhtään ei lohduta myöskään se että syysasterit kukkivat vasta nyt, nimensä mukaisesti syksyllä. Koko kesän töröttivät vihreinä korsina keskellä pihaa, ja nyt sitten tarjoavat tuulelle ja oraville kukkaloistonsa. 
 
 
Lohtua ei tuo sekään että maa on kuivien lehtien täplittämä, ja nurmikko tulee saamaan lehdistä kaipaamaansa biolannoitetta. Ihan on liian pitkä aika siihen keväiseen päivään kun pääsen haravoimaan lehtien jämät kompostiin.

Eikä se että mahtavat hortensiat on valeistutettu kohopenkkiin, ruukut pesty kuivumaan ja seuraavan kesän kukkaloistoa odottelemaan nekin. Ei lohduta myöskään se että maukkaat herneenpalot on pistelty poskeen, ja syönniltä säästyneet varret kaadettu kasvilaatikkoa typpirikastamaan seuraavan kauden sato jo mielessä siintäen.

Lohtua ei tuo sekään että kiikkustuoli on nostettu sateelta suojaan mökkiin, tai kesälakanat jo pyykätty ja viikattu kaappiin. Terassi on surullisen autio ja mökin ovi pantu säppiin heti kun kaikki piharomppeet oli kannettu sisään.
 

Yhtään ei oo lohdullista.
Vain ja ainoastaan haikeaa tää on.


12 kommenttia:

  1. Kaunis mörskä! Täälläkin jo syksyn tuntua ilmassa ja huomenna täytyy hakea lämmin peitto yöksi...alkoi nääs paleltaaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Untuvan alle on ihana käpertyä ja kuunnella sen ja pellavan yhteisrapinaa :)

      Poista
  2. Puoli vuotta vain, niin kevät koittaa! 😘

    VastaaPoista
  3. Tuo on syksyn ikävin homma. Niin, tosiaan vain puoli vuotta... loskaa, lunta, pimeää... On nyt jo ikävä kesää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, et ois muistuttanut tulevan puolen vuoden annista!!! Yritän keskittyä kirpeisiin, aurinkoisiin pakkaspäiviin ja hohtavaan puuterilumeen...

      Poista
  4. Sua varmaa vähän lohduttaa nuo kirkkaat Mörskän ikkunat! Huikea kiilto! Pledilläkö kiillotat? Ja ajattele, minun parvekekasvikossa oli aika myöhäistä kesäkurpitsaa. Se alkoi juuri kukkia ja sitten tiuli pakkanen ja pam. Kuoli koko kasvi. Herneissä oli molemmissa yksi pieni palko ja sain sadoksi kaksi pakastehernettä. Luonto on niin hallitsematon, että ei sitä kannata sureskella, että nyt vasta kukkivat mokomat kesäkasvit. Ne vaan on niin outoja ja tekee mitä milloinkin huvittaa. Laitetaan parvekkeet täyteen kynttilöitä ja lauleskellaan jotain mukavaa! Viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo-o, niillähän mä lohduttaudun ihan alvariinsa :) Kiillotus hoituu sinisellä Pirkan ikkunapesunesteellä ja ilmeisen sopivalla kuvauskulmalla.

      Mokomakin kurpitsa, kuin se nyt noin myöhäiseksi heittäytyi??? Toivottavasti laatikosta löytyi niitä ihan pienimpiäkin pakastuspusseja herneillesi... Me pisteltiin palkoineen poskeen, koska palot olivat ihanan pehmeitä, puhtaita ja makeitakin.

      Kynttiläkarnevaalit pystyyn ja mukavaa viikonloppua!

      Poista
    2. Kurpitsat oli varmaan hämäläistä lajiketta. Niitä pieniä minigrip-pusseja minulla on aina varastossa sadokorjuun aikoihin, kaiken sain talteen. Ja tack, tack!

      Poista
    3. Varmaan, me hämäläiset ollaan tosiaan niiiiin hitsin hitaita :) Mulla ei niiitä pieniä pusseja ole, koska syön suoraan laarista ja about kaiken sadon....

      Poista
  5. Kyllä tuo Mörskä on ihana! Olet kyllä aika tyttö.

    Täällä olen unohtanut, miten totaalisia Suomen vuodenajat ovat. Kyllä mrilläkin syksyä pukkaa, mutta nurmi vihertää läpi talven. Joo, ei tää mun kommenttikaan varmaan yhtään lohduta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on se ihana :) Kommentti lohduttaa kummasti, sillä muistuttaahan se myös siitä mikä rikkaus on 4 vuodenaikaa. Vaikka niitäkin talvia olemme täälläkin kokeneet jolloin nurmi vihertää hyisessä vesisateessa :(

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)