19.1.16

10 minsan blokit

Viime kerralla opiskelimme tilkkuterapiassa terhakan jenkkitädin opastamana tekniikan nimeltä 10 Minutes Blocks. Suitsaitsukkelaa, tilkkuili kuin heinäntekoa. Silloin kun sen osaa ;)

Olin kantanut mukanani kaikki oranssit ja keltaiset kankaani, suurin osa niistä itsevärjättyjä, ajatuksella tehdä työ niistä. Joten eikun siis sommittelemaan! Luulisi olevan helppoa sommitella samaa väriä yhdeksi työksi, vaan ehei, ei minulle! Open apua tarvittiin jotta vino pino alkoi näyttää kolmen blokin aihiolta:


Tämän jälkeen sai leikkuri laulaa hetken ja sitten pääsin ompelukonetta surisuttamaan. Kunhan aivotkin oli saatu taiteltua siihen moodiin, että viidestä 20*20 -senttisestä neliöstä syntyi käännellen, väännellen ja joka välissä vähän suoraa ommellen yksi neliö, alkoi homma todella maittaa ja kymmenen minuutin blokkivauhti ensikertalaisellakin saavuttua.


Niin vaikeaa oli taas illan päätteeksi pakata kankaat kassiin ja kone kaappiin kun ompeluinto oli ylimmillään, mutta vähintäänkin yhtä vaikeaa oli työhön taas kotosalla palata, jossa kone sai olla ja nököttää vaatehuoneessa koko pitkän viikonlopun aivan koskemattomana.

Ompelutyö ei siis viikonloppuna edennyt, sen sijaan surffasin netissä houkuttelevaa pohjapiirrosta pyöritellen ja lisäneliöitä pohtien. Sellaisia neliöitä joissa ompelukonekin mahtuisi taas olemaan pöydällä aivan käyttövalmiuksissa!!! Kallis on tää tilkkuharrastus ;)

Marle kertoi pari päivää sitten blogissaan haasteesta johon osallistujat ompelevat joka päivä yhden blokin. Vielä joskus aion haasteeseen vastata. Kunhan olen saanut koneen pöydälle... Onneksi kohta pääsen taas terapiaan jatkamaan tätä ompelusta!

 

14 kommenttia:

 1. Minä luulin ensin, että teillä on ollut terhakka täti ihan paikanpäällä, mutta taisikin olla sitä kuuluisaa etäopetusta.

  VastaaPoista
 2. Hauska blokki, ja joskus olen nähnyt kuinka se tehdään, mutta jäykät aivot ei vaan väänny niin että tajuaisin. Just tikkailen tuollaista mustavalkosinistä tuotosta, varmaan näet sen huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, sain lopulta niksautettua aivot oikeaan asentoon ja homma sujui, mutta viikon tauko välissä pankin sitten taas purkamaan ekan seuraavista blokeista eli ei se ihan pyörällä ajoa ole :)

   Näin ihanuuden, aivan upea! 10 minuutin blokeista viikon peitto. Kyllä oli kanssaompelijat järkyttyneitä tekijän vauhdista kun viikko sitten opeteltu juttu sai eilen kantit ja tänään kait jo lahjapaperinkin :)

   Poista
  2. Kun tietää ja tuntee tekijän... ei yhtään ihmettele!!!!

   Poista
  3. No niin, ja eihän se edes ollut sen viikon ainut peitto :)

   Poista
 3. Kiva malli ja noilla kankailla tulee varmasti aurinkoinen työ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää malli suorastaan koukuttaa kivuudellaa, jja ihana on ommella tällaisia sävyjä paukkupakkasten keskellä!

   Poista
 4. Ahaa, peittoako olet tekemässä? Tuo on hauska blokki, mutta en selviäisi 10 minsassa noista keskusruuden reunojen kääntämisestä. Tai muuten niistä tulisi aika rumia, jos hosuisin. Huomenna sitten ommellaan! Sinä illalla ja minä jo päivällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, peittoa taas! Lyhyt on ihmisen muisti koska vasta äsken edellisen peiton ähellyksen saattelemana valmistuessa vannoin tekeväni piiiiiitkään vain pieniä töitä. Mutta tästä tuleekin pieni peitto,
   torkkusellainen :)

   Reunojen kääntely olikin ihan kivoin puuha, paljon helpompaa kuin luulin, sillä täysvinoina kääntyilevät ja asettuvat tallan alle ihan itsekseen. Kokeile vaikka!

   Kivaa ohjelmaa ollut kumpaisellakin eilen! Missäs sä jo päiväsellä surauttelit, kurssilla tai kotonako?

   Poista
  2. Päiväkurssilla Ogelissa. Mun on ihan pakko kokeilla tuota blokkia, kunhan saan työn alla olevan peiton valmiiksi.

   Poista
 5. Ompelu on kyllä sellaista hommaa, että aloitettuaan ja vauhtiin päästyään ei malttaisi eikä haluaisi ollenkaan lpettaa. Tai jos erehtyisin tilkkuhommiin, voisi lopetus tulla aika nopeasti. Ei kärsivällisyyttä niin millintarkkaan hommaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin! Tohon ekaan lauseeseen liittyen :)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)