11.1.16

Linnanrakentajina

Olemme liittyneet aallonharjalla ratsastavien askartelijoiden joukkoon! Paukkupakkasilla meillä ei nimittäin kärrätty parvekkeelle juurikaan villa- eikä pahemmin vuodevaatteitakaan, vaan tyhjentyneitä maitotölkkejä vedellä uudelleen täytettyinä. Pakkaseen pakastumaan jäätiiliksi.


Sunnuntaina aamupäivällä kulmakunnan lapset, lapselliset ja lapsenmieliset kokoontuivat läheiseen puistoon yhdessä askartelemaan mukanaan kasseittain ja pulkittain jäätölkkejä sekä lumilapioita ja vesipulloja.


Spiraalinomainen rakennelma kohosi nopsaan taitavien ja sitäkin vielä enemmän innokkaiden tekijöiden hyppysissä. Jäätiilet kuorittiin tölkeistään, vettä ja lunta sekoiteltiin keskenään laastiksi tiilten väliin ja pakkasen annettiin nopsaan viimeistellä kiinnitys.

 
Iltasella piti vielä suunnata kauppaan kynttiläostoksille. Tutulle naureskelin reppuni sisällön jumppasalilla nähtyään ettei kukaan ole äkkikuollut, vaan hatulliset lyhdyt tulevat nyt ihan muuhun kuin hautausmaakäyttöön. Lasten kanssa kun palattiin vielä iltahämärillä linnarakennelmalle juhlavalaisemaan se muutamin lyhdyin.
 
 
Sen verran oli päivän pyry himmentänyt tiilten kuulasta kirkkautta, ettei kajo kovin vahvana hohda linnan ulkopuolelle. Kaunis se on joka tapauksessa ja lisätiiliä taas jo pakastumassa. On tää niin hauska hypetysjuttu! Toinen tuttu oli jopa päätellyt asuinpaikkani (vaikkakin väärin) nähtyään aamun Hesarissa jutun naapureiden kilpailevasta luomuksesta.
 
Nyt kaikki äkkiä pakastelemaan tiiliä ja taiteilemaan! Kaikki ilo irti näistä hyytävistä pakkasista!
 
 

8 kommenttia:

 1. Huippuhieno idea, tuo jos mikä lisää alueiden yhteisöllisyyttä, tai kuin viisaat sanova, sosiaalista pääomaa! Upea luomus, toivotaan pakkasten jatkuvan. Ja jos oikein ymmärsin linkkisi perusteella, käynnissä on jo kilpailu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosi hauska tapa tutustua naapurustoon touhuillen. Toivotaan näitä pieniä pakkasia jatkoonkin :) Kilpailu tai ei, ehkä leikkimielinen. Tai sitten vaan viittaus nopeasti levinneeseen buumin :)

   Poista
 2. Just kivaa yhteistä tekemistä, jossa tutustuu ihmisiin. Hieno taideteoskin syntyi. Millähän tiilet on mahdettu värjätä? Vesivärillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii-ih! Vesiväreillä, mehulla, punajuuren liemellä...

   Poista
 3. Noi on kyllä niin mielettömän ihania! Ja huippukivaa tehdä yhdessä naapureiden kanssa. Siinä sitä paljon kaupungista puuttuvaa yhteisöllisyyttä. Meillä on jäädytetty maitotölkkeihin tulppaaneja. Nekin on tosi kauniita. Voi laittaa vaikka puuhuin roikkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat ja niin oli! Kiva kyläfiilis :) Roikkuvat tulppaanit, Wau! Näín jossain jäälyhdyn, jossa oli tölkitetty ruusuja. Varmasti kauniita kukat niin puissa kuin tulen ympärillä.

   Poista
 4. Samaa kuin edelliset, eli onpas mukavaa tekemistä ja erityisesti mahtavaa yhteisöllisyyttä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin! Siirsin idean jo naapurikaupunkiinkin työstöön, tölkit ovat rapuilla jäätymässä :)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)